Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moj grad

Zagreb prvi grad u Europi s hostelom za gluhonijeme!

izložba Moj grad
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
16.03.2014.
u 12:41

Ideju hostela predložili su članovi Udruge za kulturu osoba oštećena sluha Hrvatske "Svijet tišine". Projekt je još u začetku i ne zna se ni lokacija, no ondje bi radile osobe s invaliditetom. Bandić je ideju podržao na otvorenju izložbe Moj grad, na kojoj su radovi gluhonijemih osoba

Grad Zagreb mogao bi biti prvi grad u Europi s otvorenim hostelom koji je namijenjen gluhim osobama. Inicijativa je to Udruge za kulturu osoba oštećena sluha Hrvatske “Svijet tišine” koja je dobila odobrenje i zeleno svjetlo gradonačelnika Milana Bandića.

Iako je projekt tek u začetku i još nije poznata lokacija na kojoj bi se gradio, zna se da bi u hostelu nova radna mjesta pronašle upravo osobe s invaliditetom.
– Još je rano govoriti o cijelom projektu. Tek u ponedjeljak održat ćemo sastanak s pročelnicom Višnjom Fortunom i probati dogovoriti što više detalja. Ovo je tek ideja – objasnila je Vanda Šagovac, predsjednica udruge.

Naime, članovi “Svijeta tišine” su pozvali gradonačelnika u galeriji u Remetinečkoj cesti 77 na izložbu radova njihovih umjetnika pod nazivom “Moj grad”.

– Zahvaljujući našoj gluhoj zastupnici Katarini Tonković, sada su nam problemi osoba s oštećenim sluhom jasniji i realiziramo brojne projekte, pa tako i ideju hostela – poručio je Bandić.

Komentara 4

Avatar fijolica
fijolica
22:03 16.03.2014.

Bravo!

Avatar voltron
voltron
13:20 17.03.2014.

Odlično!

NG
nives.gotovac
19:00 17.03.2014.

Dragi Večernji, ubuduće se malo podrobnije informirajte o terminu gluhonijemi i kada se koristi. Naime,u populaciji Gluhih osoba, gluhonijemih je vrlo malen broj, a ukoliko vam govor Gluhe osobe nije u potpunosti razumljiv, ne znaci da je osoba i gluhonijema.ma. Biti nijem podrazumijeva da osoba ne može ni na koji način koristiti glas. Lijep pozdrav, dijete Gluhih roditelja i prevoditeljica hrvatskog znakovnog jezika - Nives Gotovac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije