Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA 2022.

Zagreb i Zagrebačka županija po prvi puta dobili specijalni gastrovodič sa čak 100 restorana!

Foto: Gault&Millau Croatia
27.12.2021.
u 12:30

U vodiču je 75 restorana iz Zagreba i 25 restorana iz Zagrebačke županije

Gault&Millau Croatia objavio je specijalno izdanje vodiča za Zagreb i okolicu za 2022. godinu. U vodič je uvršteno 100 restorana, bistroa, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica iz grada Zagreba te iz Zagrebačke županije.

„Raduje me da je na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreba, svjetlo dana ugledao ovaj cijenjeni svjetski gastro-vodič s tradicijom dugom gotovo 60 godina.Gastronomska scena Zagreba nikada nije bila bogatija, stoga sa zadovoljstvom preporučujem vodič Gault&Millau posvećen Zagrebu kao putokaz prema onim zagrebačkim ugostiteljima kod kojih se često traži i stol više“ rekla je direktorica TZ Zagreb Martina Bienenfeld.

Foto: Gault&Millau Croatia

„Hrana i kultura su duboko usađeni u nacionalni identitet Zagrebačke županije. Dobro se kuha. Čak i najjednostavnija jela ukusna su i fina jer su pripremljena od autentičnih namirnica s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Lokalnu namirnicu prati jedinstvena priča na putu od polja do stola. Turistička zajednica Zagrebačke županije po prvi puta sudjeluje u izradi svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia te sam izuzetno ponosna i sretna što smo predstavili djelić naše autentične gastronomske scene“, izjavila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

>> Pogledajte: Stanovnicima ZOO vrta grada Zagreba tradicionalno su podijeljeni darovi!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije