Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedni kvadrati

Za zemljište Zagrepčanke tek jedna ponuda slovačke tvrtke

Zagrepčanka
Željko Hladika/PIXSELL
22.08.2012.
u 08:00

118 milijuna kuna gradonačelnik Milan Bandić platio je zemljište Zagrepčanke prije 11 godina

Na poziv Zagrebačkog holdinga za kupnju zemljišta Zagrepčanke, koji je raspisan još u veljači ove godine, javila se samo jedna tvrtka. Iako je natječaj završio još u travnju, dosad nije bilo poznato tko je pokazao interes za vrijednu nekretninu. Riječ je, naime, o tvrtki HB Reavis Group iz Slovačke, koja otprije dvije godine ima svoj ured i u Hrvatskoj i koja se navodi kao vodeća tvrtku na slovačkom tržištu nekretnina.

Pismo namjere

Što su točno ponudili, iz Holdinga nisu htjeli reći, samo su kratko komentirali da ponuda nije sadržavala eksplicitne iznose kao ni rokove.

– Samo smo dobili njihov prijedlog o mogućoj suradnji. Nije donesena nikakva odluka o prihvaćanju ponude (riječ je o pismu namjere/interesu za kupnju) – poručili su iz Holdinga.

Ni iz HB Reavis Groupa nisu htjeli komentirati što su ponudili Holdingu kao prijedlog za razvoj zemljišta Zagrepčanka.

Imovinska trakavica

Uzrok je takvim odgovorim vjerojatno to što zemljište Zagrepčanke nije još imovinskopravno riješeno. Naime, iako je prije 11 godina, kad je Zagrepčanka otišla u stečaj, gradonačelnik Milan Bandić slavodobitno objavio da je Grad kupio zemljište Zagrepčanke za 118 milijuna kuna, Ustavni sud prije nekoliko mjeseci dao je novi rasplet te trakavice.

Odlukom Ustavnog suda kontroverznom poduzetniku Ivanu Radoševiću omogućilo se da dokaže svoje vlasništvo nad Zagrepčankom, odnosno da naknadno postane jedan od subjekata u prodaji. Je li se u međuvremenu nešto riješilo, u Holdingu jučer nismo uspjeli doznati. Podsjetimo, zemljište Zagrepčanke je u Heinzelovoj i pruža se na otprilike 100 tisuća četvornih metara, a predviđena je mogućnost gradnje između 230 i 280 tisuća četvornih metara nadzemno.

Komentara 1

VI
Vito
08:08 22.08.2012.

Što sa sto tisuća kvadrata u Heinzelovoj A što je sa stotinama tisuća kuna, novcima koje nije dao IGH, a morao je dati, jer je odustao i time oštetio druge zaintersirane? Već je to kriminal od strane milana bandića & & co. kojim je oštetio građane Zagreba ne zadržavajući polog, već ga je dopustio povući s gradskog računa u korst IGH...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije