Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna investicija

Za uređenje Trga F. Tuđmana predviđeno 10 milijuna kuna

trg franje tuđmana
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/5
07.02.2013.
u 17:36

Predizborni potez. Želi li se Milan Bandić uređenjem umiliti desnom biračkom tijelu?

Trg Franje Tuđmana ovog će ljeta zbog uređenja biti jedno od najvećih i najzanimljivijih gradilišta u gradu. Iako se prema proračunu za 2013. na dokumentaciju i početne građevinske radove za transformaciju sadašnje obične zelene livade u urbani park trebalo utrošiti 2,6 milijuna kuna, gradonačelnik je odlučio povećati ulog na 10 milijuna kuna. Dok neki komentiraju da je riječ o predizbornom potezu kojim Bandić želi pridobiti biračko tijelo HDZ-a, SDP-ovi zastupnici u Gradskoj skupštini potez odobravaju.

– Već nekoliko godina u plan se unosi pet milijuna kuna za početne radove, a od posla se odustane tijekom godine pa je dobro da radovi napokon krenu – kazao je jedan zastupnik. Predsjednik vijeća gradske četvrti Črnomerec Marko Grgić kazao je da se na uređenje parka čeka već više od 30 godina pa se nadaju da će ove godine napokon i krenuti u realizaciju.

Radovi počinju na ljeto

– Park zasad služi samo kao šetalište pasa i nije ni u kakvoj funkciji pa se nadamo da će njegovim uređenjem naša četvrt konačno dobiti jedan multifunkcionalan i uređen park – istaknuo je Grgić 

Da je realizacija projekta izgledna i da bi prva faza trebala početi na ljeto, potvrdio je i izvedbeni arhitekt Nenad Fabijanić.

– U završnim sam dogovorima s Gradom, elaborat za lokacijsku dozvolu bit će gotov za tjedan dana, a nakon što završni rad predam, samo dobivanje lokacijske trebalo bi ići vrlo glatko jer je sve već pripremljeno – rekao je Fabijanić.

Dio je to njegove šire studije nazvane “Integrirani grad” prema kojoj bi se Trg Franje Tuđmana spojio s Trgom Krešimira Ćosića, a željezničku prugu koja ih sad odvaja stavio bi pod zemlju.

Projekt u dvije faze

No u bližoj budućnosti Zagrepčani će moći uživati u zelenilu Trga Franje Tuđmana koji će Fabijanić osloboditi od automobila. Prva faza uključuje gradnju paviljona, malog vrtnog kafića, trafostanica i novodizajniranih kioska na istočnoj strani trga, dok će se u drugoj fazi općina preseliti u druge prostorije, a na mjestu današnjeg parkirališta gradit će se podzemne garaže, na čijem će krovu stajati interaktivna vodena instalacija.

– Moja je preporuka da se gradi u jednoj fazi, međutim izgleda da zbog financija to neće biti moguće – zaključio je Fabijanić.

Komentara 24

OB
-obrisani-
17:59 07.02.2013.

bravo bravo

KD
Knez Drpimir
18:03 07.02.2013.

Ako mu je trebalo 18 mil. kuna za ona dva betonska bazencica koji se nazivaju fontanama, onda mu je ovih 10 mil. taman dovoljno da iz Kozari Boka dovuce jednu staru kadu i napuni je vodom - do pola.

SE
sestrićna
17:58 07.02.2013.

treba to biti najljepši trg u gradu zagrebu--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije