Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najjeftinije

Za stan od 110 četvornih metara najam 2250 kuna

sopnica jelkovec,stanovi
Žarko Bašić/PIXELL
23.11.2013.
u 15:07

Tržišna cijena najma stanova, prema podacima portala Crozilla nekretnine, za istu veličinu stana kretala se oko 4800 kuna

Zagrepčani koji još uvijek nemaju riješeno stambeno pitanje u prilici su unajmiti jedan od 450 gradskih stanova u naselju Novi Jelkovec za trenutačno najnižu cijenu na tržištu.

Dobar model

Dugo najavljivani potez Gradske uprave, kako bi se riješio problem većine neprodanih stanova u novom naselju, tako je konačno pokrenut. Grad je raspisao javni natječaj 21. studenog, koji traje do 5. prosinca, a građanima se nudi najviše trosobnih stanova.

– Ovakav projekt najma stanova već se pokazao dobrim i uvjeren sam da će odaziv Zagrepčana i ovaj put biti velik, kao i na protekla tri natječaja – kazao je Miodrag Demo, voditelj projekta, te dodao da su iskustva s gradskim podstanarima dobra te da je vrlo malo onih koji ne plaćaju redovito svoje obveze jer takve brzo opominju.

Na tržište će 189 stanova od 70 do 110 četvornih metara. U ponudi je i veliki broj četverosobnih, njih 100, 81 dvoipolsobni stan te 72 troipolsobna stana.

Kriteriji na temelju kojih će se praviti lista osoba koje će imati prednost za odabir stana i sklapanje ugovora s Gradom su mnogobrojni, a prednost će imati mladi visokoobrazovani znanstvenici i kulturnjaci. Nakon odabira stana, građani će s Gradom potpisati ugovor na pet godina, a nakon isteka, ako su redovito plaćali sve račune i najam, imat će mogućnost produljiti boravak u njemu za još pet godina.

Jamčevina na račun

Gradu će se morati uplatiti jamčevina u iznosu dvije mjesečne najamnine, kao jamstvo za najam i popravak prouzročenih oštećenja u stanu i zajedničkim dijelovima zgrade. Od ukupno 2713 stanova koliko ih ima Novi Jelkovec, ovim potezom Grada trebali bi se potpuno ispuniti kapacitetei naselja. S obzirom na cijene na tržištu, stanovi u Novom Jelkovcu, iako veliki, bit će najjeftiniji. Primjerice, stan od 110 četvornim metara u Novom Jelkovcu stajat će oko 2250 kuna, a prema podacima portala Crozilla. com, mjesečna cijena najma stana, čija je kvadratura između 60 i 80 metara, čak 3555 kuna. Za najam stanova većih površina, onih između 80 i 100 kvadrata u prosjeku se tražilo 4877 kuna. – Najveća potražnja tijekom posljednjih mjesec dana bila je na području Trešnjevke, Centra, Maksimira, Črnomerca i Jaruna – kazala je Ivana Beljan s Crozille.

Komentara 2

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
16:14 23.11.2013.

e sada budi lud i uzmi kredit na 30 godina i kupi stan :-D

MS
ms89
19:19 24.11.2013.

I to samo u Zagrebu dakako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije