Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Za podvožnjak u Škorpikovoj nisu još stigle sve potrebne dozvole

podvožnjak Škorpikova
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
07.01.2015.
u 18:56

Za postavljanje rampi za invalidne osobe stanari se prvo trebaju obratiti Vijeću gradske četvrti za izradu tehničke dokumentacije

U današnjem broju donosimo odgovore na pitanja Večernjakovih čitatelja pristiglih uoči održavanja kvartovske tribine “Želite li bolji kvart?” namijenjene stanarima gradske četvrti Podsused-Vrapče.

Na pitanja je odgovarao Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada.

1. Kada će se osposobiti podvožnjak Dubravica – Samoborska cesta za osobne automobile?

D. Bilić: Predmetni podvožnjak konstrukcijski je namijenjen ponajprije prolasku pješaka i jedini je način prelaska Aleje Bologne te dolaska do autobusnih stanica. S obzirom na koliziju s motornim vozilima u podvožnjaku, on je fizički zatvoren za promet motornih vozila. Puštanje u promet motornih vozila moguće je razmotriti tek nakon građevinskog uređenja podvožnjaka.

2. Hoće li se kraj pješačkog prolaza u ulici Dubravica, Gospodske ulice i prolaza kod željezničke postaje Vrapče ispod željezničke pruge osposobiti prolaz za invalide i bicikliste?

D. Bilić: U vezi s postavljanjem rampe za osobe s invaliditetom u navedenim pothodnicima, upućujemo građane da se obrate Vijeću četvrti Podsused-Vrapče, da u suradnji sa Sektorom za ceste pokrenu izradu tehničke dokumentacije za izmjenu postojećeg stanja.

3. U Škorpikovoj za vrijeme kiše svaki put poplavi podvožnjak. Hoće li se to napokon urediti?

D. Bilić: Prema važećem GUP-u, na potezu ulica Medpotoki – Samoborska cesta predviđena je gradnja cestovnog podvožnjaka. Za gradnju ovog podvožnjaka izrađeno je idejno rješenje temeljem kojega će biti pokrenuta izrada idejnog projekta za ishođenje lokacijske dozvole.

Komentara 6

BU
BubyZG
19:53 07.01.2015.

Tipičan političar - pitaš ga jedno, a on odgovara deseto. Kakve veze ima podvožnjak na spoju Škorpikove i aleje Bologne sa budućim podvožnjakom kod Gajnica i ulice Medpotoki ?? Nikakve !!!! Ali na pitanje kada će se sanirati vrlo čestoo poplavljen podvožnjak na Škorpikovoj ulici političar Bilić nema dovoljno dobar odgovor, pa mrtav-hladan odgovara sa sasvim drugom temom !!!

DU
Deleted user
02:51 10.01.2015.

Da ga pitaju da li mu se više sviđaju Utrine ili Dugave, počeo bi govoriti o Sesvetama.... ja ništa novoga nisam čuo u ovom članku..

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
09:57 08.01.2015.

Kakvi su to uhljebi,krpelji i kokošari,Bože oslobodi.Treba pokrenuti izradu idejnog rješenja da bi se pokrenula izrada tehničke dokumentacije za izradu idejnog projekta za ishođenje lokacijske dozvole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije