Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogodine drugi dio

Za pet dana gotovi radovi na dijelu uzletno-sletne staze

aerodrom
VL
04.06.2010.
u 11:27

Radovi su stajali više od 33 milijuna kuna koje je svojim ušteđenim novcem platila Zračna luka.

Za pet dana završit će rekonstrukcija uzletno-sletne staze Zračne luke Zagreb. Nakon točno 36 godina bit će obnovljen betonski dio te staze koji je u tijeku radova bio skraćen 740 metara. Riječ je o dijelu koji trpi najveće opterećenje, zbog čega su oštećenja velika, a “krpanja“ staze više nisu bila isplativa. Radovi su stajali više od 33 milijuna kuna koje je svojim ušteđenim novcem platila Zračna luka Zagreb.

– Taj dio piste mogao je izdržati još godinu dana, a ovom obnovom mirni smo za nekoliko desetljeća – poručio je direktor zračne luke Tonči Peović. Osim toga, bila je predviđena i rekonstrukcija asfaltnog dijela piste koja je duga 3252 metara, no radovi su odgođeni za iduću godinu zbog žalbe jednog od ponuđača.

– Kada se završi i taj dio, onda će pista u potpunosti biti obnovljena. Radovi na asfaltnom dijelu piste stajat će oko 15 milijuna kuna – poručio je Peović.

Naglasio je da ni tada neće zatvarati zračnu luku jer će se, kako je rekao, asfalt presvlačiti noću kada na aerodromu nema letova. U zračnoj luci očekuje se još radova budući da Vlada za mjesec dana treba donijeti odluku o načinu financiranja gradnje nove putničke zgrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije