Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilica 83

Za obnovu 'Slave Raškaj' nemaju novca – samo su uklonili opasne dijelove zgrade

21.04.2016., Zagreb - Centar za rehabilitaciju na Ilici donedavno je imalo skelu zbog radova na fasadi te je zbog toga i stajaliste tramvaja bilo privremeno pomaknuto, nakon zavrsetka radova skela je uklonjena te se vidi kako se na fasadi samo krpale rupe
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
25.04.2016.
u 14:01

Centar ne može financirati obnovu pročelja – za tu im je investiciju potrebno dva milijuna kuna. Novac nemaju ni država ni grad

Dvjestotinjak polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj u Ilici 83 ni ove godine neće doći, barem što se uređenja pročelja zgrade tiče, na red.

Nužna sanacija, zbog opadanja i trušenja vanjskih dijelova zgrade koji prijete i prolaznicima i korisnicima preskupa je – za nju je potrebno gotovo dva milijuna kuna – a toga novca ni u državnoj ni u gradskoj blagajni nema.

 

Iako je još krajem prošle godine na zgradu u Ilici postavljena skela, a radnici započeli s radovima – zgrada sada izgleda gore nego prije. Na takav su apsurd upozorili Večernjakovi čitatelji koji su se, kažu, nadali da će se zgrada Centra obnoviti jer su radnici počeli raditi, no baš ništa nije učinjeno.

Centar za odgoj i obrazovanje pohađa dvjestotinjak polaznika od 14 do 21 godine. Oni su se najviše veselili obnovi

Upravo to “ništa” koštalo je 122 tisuće kuna, a radnici su obavili tek privremeni i financijski prihvatljiv posao – s pročelja su uklonili samo opasne dijelove zgrade, za što su između ostalog i bili angažirani.

– Zgradu iznutra održavamo i u nju ulažemo – korisnicima je lijepo, ali cijeli projekt obnove pročelja zgrade nije mogao početi jer je riječ o preskupoj investiciji.

Ona se može nadoknaditi iz fondova EU, no Centar ni tu ne može ništa jer jednostavno nema novca za izradu dokumentacije potrebne za prijavu financiranja. Zgrada je stara i potrebna joj je sanacija, zato se i pribjeglo jeftinijem rješenju uklanjanja opasnih dijelova. Dio građana već nam se požalio na naše pročelje i zbog toga smo morali reagirati ovim privremenim rješenjem prije bilo kakve nezgode – poručila je Slavica Jelić, ravnateljica centra.

Komentara 4

MI
mirkoP
16:20 25.04.2016.

Treba u prvom redu znati tko je vlasnik te zgrade? Na vlasniku je da popravlja, renovira... Ako vlasništvo nije čisto onda ... sredite to gđo Ravnateljice. Ako je čisto a vlasnik je država ili grad, onda ih pritisnite. Za izradu projekata EU ne treba novaca. EU plaća službenike u ministarstvima koji izrađuju projekte.

TR
Trnjanec
17:08 25.04.2016.

Fontanice! 50 milja kunića!

DU
Deleted user
12:06 26.04.2016.

Dva milijuna kuna? Joj, pa nije stakleni most ponad Miramarske koštao jedan ilijun kuna? Šteta, most je bio nužan za normalno odvijanje života Zagreba i Zagrepčana. Rušenje "stare i oronule" fontane na Zrinjevcu takođšer. Život bi nam bez toga bioga bio teško narušen, neljudski otežan. Ah, što ćete, ta će djeca morati pričekati...još koje desetljeće....ili dulje. Potpis, Vaš Gradonačelnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije