Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POS najam

Za najam stanova u S. Jelkovec stigla 433 zahtjeva

'28.12.2008., Zagreb - Stanovi u zgradama u stambenom naselje Sopnica-Jelkovec u Sesvetama.  Photo: Zeljko Hladika/Vecernji list'
Željko Hladika/PIXSELL
27.05.2013.
u 08:15

Najamnina iznosi 20 kuna po četvornome metru, a prije useljenja najmoprimac mora unaprijed platiti dvije rate

Za otprilike dva tjedna prvi bi se podstanari trebali useliti u stanove u naselju Sopnica Jelkovec, a najamninu će plaćati 20 kuna po četvornome metru.

Agencija za promet nekretninama (APN) koja je nedavno ponudila mogućnost POS najma dosad je zaprimila 433 zahtjeva za 78 stanova u tome naselju.

Riječ je uglavnom o većim stanovima od 70 do 80 četvornih metara, a za koje nisu bili propisani posebni uvjeti osim da najmoprimac mora biti državljanin Hrvatske, ne smije posjedovati nekretninu u Zagrebu te mora imati primanja u visini jedne trećine prosječne hrvatske plaće. 

Model najma pokazao se i više nego uspješnim jer stanove koji su dosad zjapili prazni i čija se prodaja neuspješno reklamirala i lecima koji su stizali uz račune Holdingovih podružnica nitko nije želio. 

Prva je obveza najmoprimaca, prije useljenja u stan, da na račun APN-a uplate dvije mjesečne rate.

>>Nakon ove odluke ni jedan stan ne bi smio ostati prazan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije