Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza

Za grob na Mirogoju od 19 do 55.000 kuna

27.10.2013., Zagreb - Kako bi grobovi najmilijih lijepo izgledali za blagdan Svih svetih, gradjani su pohrlili na Mirogoj uredjivati ih. Photo: Borna Filic/PIXSELL
23.06.2014.
u 09:00

Sve više vlasnika grobnih mjesta odlučuje se na prodaju

"Trajno ustupam grob s tri ukopna mjesta na Mirogoju, pet minuta od glavnog ulaza", oglas je to Zagrepčanina koji svoje zadnje počivalište prodaje za 55.000 kuna.

Iako se mnogima odluka, ali i cijena, činila visokom, nije to ništa neobično, objašnjava Ljerka Ćosić, direktorica Holdingove podružnice Gradska groblja.

– Zakon dopušta ustupanje mjesta na grobljima i to se oduvijek radilo. U posljednje vrijeme možda nešto češće, ali dovoljno je, zapravo, samo napraviti ugovor o ustupanju i sve je riješeno – rekla je Ljerka Ćosić te dodala kako cijena grobnog mjesta ovisi o lokaciji na groblju.

Na Mirogoju, konkretno, više nije moguća kupnja novih ukopnih mjesta, a njihova je cijena, u najjeftinijoj zoni, objašnjava direktorica Gradskih groblja, oko 19.000 kuna. 

Komentara 2

XN
xnet0822
20:57 23.06.2014.

Previše ima tih zemljanih grobova, trebalo bih sve te grobove zamijeniti sa grobnicama ... A zemlja u tim grobovima je glina, koja užasno smrdi kad se počinje sa kopanjem rake ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije