Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja

Za ceste je Komunalcu isplaćeno 20 milijuna kuna

'22.10.2010., Mamutica, Zagreb - Puknuta cijev poplavila je ulicu Bozidara Magovca kod zagrebacke Mamutice. Radnici vodovoda izasli su na teren te sanirali poplavljenu ulicu, a dotrajalu cijev zamjeni
'Borna Filic/PIXSELL'
10.12.2010.
u 18:09

U idućoj godini planira se izgraditi vodovodna mreža u Petini, Selnici, Črnkovcu, Ribnici, Gornjoj Lomnici...

Tijekom ove godine na račun VG Komunalca prema ugovoru o održavanju nerazvrstanih cesta i javno-prometnih površina na području Velike Gorice ukupno je uplaćeno 20.400.000 kuna s porezom na dodanu vrijednost.

Za održavanje pak javnih zelenih površina u gradu istoj je tvrtki uplaćeno devet milijuna kuna.

Radnici Komunalca uređivali su ove godine Trg kralja Petra Krešimira IV od raskrižja s Ulicom Matice hrvatske do Trga kralja Tomislava. Za taj je posao plaćeno više od 726.000 kuna.

Obnovljena je Mikulčićeva ulica u Gradskoj četvrti Pleso, postavljena je oborinska kanalizacija te prometna signalizacija. Ti su radovi Velikogoričane stajali 897.000 kuna.

Ispred crkve u Vukovini uređivalo se parkiralište s oborinskom odvodnjom, a za te radove plaćeno je 1.577.263 kune.

Više od 66.000 kuna dano je za izradu dvorišne ograde područne škole u Donjoj Lomnici. Gradila su se i kombinirana igrališta u Donjoj Lomnici i Dubrancu, što je pak Velikogoričane stajalo 447.000 kuna.

Milijun i pol kuna iscurilo je iz velikogoričke gradske blagajne za gradnju Ulice Mate Lovraka. Radovi na toj ulici započeli su u studenome, a njihov završetak predviđen je za pedesetak dana. Idućeg tjedna trebala bi se završiti kanalizacija u Vukomeričkoj ulici, čija je vrijednost 515.000 kuna.

U idućoj godini Velika Gorica planira izgraditi vodovodnu mrežu u naseljima Petina, Selnica, Bapče, Kosnica, Lazini Čičkoj i Čičkoj Poljani, Črnkovcu, Ribnici i Gornjoj Lomnici.

Magistralni vodovod postavljat će se pak na relacijama Lukavec – Dubranec – Cvetković Brdo te Sop Bukevski – Zablatje – Strmec Bukevski i u Trnju. Za te radove u velikogoričkome proračunu mora se pripremiti oko šest milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije