Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolnica nulte kategorije

Za 4 godine djeca će se liječiti u svom KBC-u. Za mjesec dana znat će lokacija

29.02.2016.,  Zagreb - Ruski animirani junaci Masa i Medo u posjetu djeci u Klinici za djecje bolesti Zagreb. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
25.04.2016.
u 16:22

Iako se spominju tri lokacije – u Novom Zagrebu i uz velike bolničke centre Rebro i Dubrava, konačna odluka znat će se za mjesec dana. Sve do preseljenja iz Klaićeve ulagat ćemo u postojeće prostore. Uređivat ćemo koliko možemo, kaže sanacijski upravitelj Bahtijarević

U Zagrebu će za četiri godine biti sagrađen klinički bolnički centar za malu djecu – bolnica nulte kategorije!

Središnja bolnica za najmlađe

Najvažnija je to zdravstvena investicija koju je novo ministarstvo na čelu s ministrom Darijem Nakićem preuzelo od prethodne Vlade i nastavilo razvijati kako bi se konačno riješio problem nedostatka prostora i smještajnog kapaciteta u sadašnjoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

Sve ide k tome da je u planu uređenje središnje nacionalne bolnice, KBC-a za malu djecu. To jednostavno mora biti mudra strukovna odluka

Zoran Bahtijarević

sanacijski upravitelj bolnice u Klaićevoj

Točna lokacija novog objekta trebala bi biti poznata za najviše mjesec dana – do tada će, naime, radna skupina usvojiti odluku o programu i uslugama nove bolnice, o čemu će ovisiti i lokacija i izgled budućeg zdravstvenog objekta.

– Uskoro će biti donesena strateška odluka o programu jer najprije trebamo dogovoriti što gradimo da bismo znali reći na kojoj ćemo to lokaciji u gradu napraviti. Sve ide k tome da je u planu uređenje središnje nacionalne bolnice, KBC-a za malu djecu. To jednostavno mora biti mudra strukovna odluka – kazao je tako doktor Zoran Bahtijarević, sanacijski upravitelj Klinike za dječje bolesti, zaključivši kako razvoj nove dječje bolnice, srećom, nije samo dio predizbornog obećanja, već prioritet.

Nastavljaju s radovima

– Uvjeti na postojećoj lokaciji u Klaićevoj nisu zadovoljavajući, a moj je stav odavno poznat – djeca su sada bolesna i sada im treba ponuditi nove standarde – jasan je Bahtijarević.

Kako je naglasio, u četiri godine do realizacije obećanja nove dječje bolnice Klaićeva neće stagnirati. Dapače, već ovo ljeto nastavit će se uređivati objekt – zahvaljujući donacijama sanirat će se treći kat pedijatrije, operacijski blok, a trebao bi napokon biti i riješen problem klimatizacije objekta na koji su se roditelji bolesne djece požalili još prošle godine.

– Uređivat ćemo koliko možemo uz pomoć donacija, ne razbacujući se novcem jer novi prostor i bolnicu nećemo dugo čekati. U godinu dana takvim ulaganjima napravili smo i obnovili puno, uostalom povećali smo i broj ležajeva za roditelje koji žele biti s djecom s dosadašnjih dvadeset na šezdeset mjesta. Uostalom, u rješenju problema hlađenja obećao je pomoći i gradonačelnik Milan Bandić – kazao je Bahtijarević još jednom naglasivši kako će se oprezno ulagati i u nabavu nove opreme koju će poslije seliti na novu lokaciju.

Potencijalne tri lokacije koje se spominju kao nova adresa buduće bolnice – prostor iza Inine zgrade u Novom Zagrebu te prostori uz velike bolničke centre na Rebru ili u Dubravi – Bahtijarević nije želio komentirati.

– Nema najizglednije lokacije, razgovara se o više njih, ali kalkulirati lokaciju bez točne odluke o programu trenutačno nema smisla. Neprestano se naglašava zemljište u Novom Zagrebu koje je u vlasništvu Grada s kojim o tome još nismo razgovarali. Svi ti detalji bit će vrlo brzo riješeni – zaključio je Bahtijarević. Tek posljednja u nizu odluka bit će ona o prenamjeni prostora u Klaićevoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije