Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vugrinščak

Vodene akrobacije i hvatanje boje u osnovnoškolskoj oazi

'13.07.2010.Samobor, Hrvatska -  Bazeni Vugrinscak,akcija odmoroko za djecu koja se mogu besplatno kupati na bazenu..Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
1/3
15.07.2010.
u 10:21

Besplatna zabava za najmlađe Samoborce traje svakoga dana od 10 do 14 sati, a završit će tek 1. rujna.

Dok većina odraslih Samoboraca već danima uzdiše i negoduje zbog podivljalog ljeta te – uz lijeni uzdah: Eh, kako je vruće – uporno priziva oblake i kišu, najmlađi su stanovnici grada pod Samoborskim gorjem paklene vrućine jedva dočekali. Temperatura iznad treće desetine barometra pozivnica je na njihovu godišnju selidbu u svijet "Odmorka" i njegove besplatne zabave na bazenima Vugrinščaka...

Na bazenu baš svaki dan

A na zelenom su se travnjaku uz vodenu oazu i ovih školskih praznika okupili gotovo svi osnovnoškolci iz samoborskog kraja. Sunčanje, kupanje i ostale ljetne radosti ne mogu im, kažu, nikada dosaditi.

– Ma Odmorko je najbolji dio praznika! Možeš se rashladiti u bazenu, upoznati nekog novog, naučiti skakati na glavu... Ovdje sam skoro svaki dan od 10 do 14 sati – hvali se Dario Barišić, iz OŠ Sveta Nedjelja, koji na omiljeno samoborsko kupalište najradije dolazi s prijateljem Bornom Belanom. Dok dečki hvale dubinu bazena i toleranciju voditeljice, profesorice Irene Rukavine, na njihove vodene akrobacije, djevojke Odmorko vole iz malo drukčijih razloga.

Briga za preplanuli ten

– Na Vugrinščaku smo se napokon nasunčale i uhvatile malo boje, a preplanuli ten je uvijek u modi – tumače nam Anamarija Vapnar i Valentina Brdarić čekajući u redu za sladoled i hot-dogove, koji su im, kažu, omiljena "hrana za plažu". Dok one nabrajaju što su sve zabavno jučer doživjele, iz vode iskače treća članica male ženske klape, 12-godišnja Roberta Hofer.

– A kam ste otišle, cure, pa taman nam se ispraznio teren za odbojku. Čekaj, a zašto ne bi ipak još malo skakale u vodu, ha? – pita odvlačeći prijateljice prema bazenu.

Zar "dosadni" odrasli ne znaju da ljeto nije vrijeme za pitanja koja ometaju zabavu?!

 Dok Odmorko bazen mališanima besplatno otvara svakoga dana od 10 do 14 sati, što će činiti sve do 1. rujna, odrasli Samoborci u njega preko tjedna mogu navratiti od 15 do 19.30 sati, a ulaznica stoji 20 kuna. Vikendom su pak dva bazena na Vugrinščaku za građane otvorena od 10 do 19.30 sati, obiteljska ulaznica stoji 80 kuna, a ona za umirovljenike i djecu od 7 do 14 godina 20 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije