Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska-srbija

Vjerni navijači: 'Atmosfera koja nas je podsjetila na ‘98.'

Trg navijači (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
23.03.2013.
u 08:00

Atmosfera je bila odlična cijelo vrijeme, a najbolji trenutak utakmice je onaj kad je ‘Super Mario’ zabio prvi gol - oduševljeno je ispričala skupina srednjoškolki.

Do dugo u noć tisuće navijača diljem Zagreba slavilo je pobjedu Hrvatske koja je nadigrala ekipu Srbije s 2:0. Na Trgu bana Jelačića navijalo se glasno uz neizbježnu pjesmu, a pobjeda se slavila po kafićima, ulicama, pa čak i kupanjem u hladnom Manduševcu.

- Atmosfera je bila odlična cijelo vrijeme, a najbolji trenutak utakmice je onaj kad je ‘Super Mario’ zabio prvi gol - oduševljeno je ispričala skupina srednjoškolki.

-Malo sam bio skeptičan prije utakmice, ali sada smo pokazali tko smo i što možemo. Najbolji su mi igrači mali Kovačić i Modrić, izvrsno su igrali - kazao je navijač Mislav Dujić.

Ova utakmica uspjela je ujediniti cijelu Hrvatsku, pa su se u Zagreb ‘slila’ podrška iz svih krajeva, a neki su došli samo kako bi udahnuli djelić atmosfere, jer kartu nisu uspjeli nabaviti. Među takvima je bila vesela skupina iz Međimurja, pa je njih tridesetak doputovalo iz sela Palovca kako bi između četiri tisuće ostalih navijača na glavnom trgu podržali Hrvatsku.

-Došli smo dati podršku našima. Osjećaj je veličanstven, slično kao i nekad 98’ – kazao je Antun Tino Miljančić.

Slična grupa u Zagreb je doputovala iz Posušja te su najavili cjelonoćno slavlje i obilazak klubova gdje se nadaju ‘prazničkoj atmosferi’.

- Očekivali smo četiri nula, no dobro je i ovako - šalili su se Posušani, priznajući da prije utakmice ipak nisu bili tako opušteni.

Preopušteno je bilo pak 38 građana koje je policija privela zbog alkoholiziranosti i nedopuštenog paljenja pirotehničkih sredstava. Nacionalističkih vrijeđanja od kojih smo svi strepili nije bilo pa policija nije imala većeg posla.

>>Sve o utakmici pratite i na našem specijalu

>>Ludnica u Zagrebu: Trg eksplodirao nakon dva gola!

>>Štimac: Navijači hvala! Mihajlović: Kriv sam, ali neću dati ostavku!

>>Vatreni navijači: Kupanje u Manduševcu i neviđena bakljada

Komentara 4

Avatar My Style
My Style
09:39 23.03.2013.

Zasto se lopti koja ide tamo-vama kod vas pridaje natprirodna-kosmicka vaznost ??

Avatar My Style
My Style
09:36 23.03.2013.

Budimo iskreni...Srbija je jako losa u fudbalu...HR je svakako bolja...samo budala nije ocekivala vasu pobedu. Ali ovakav karneval...pa ni to nije neocekivano !

PP
Peter Petrovic
09:52 23.03.2013.

hrvatska se ponasa kao da je postala svjetski prvak,ma sram vas bilo jer ovom pobjedom na sva zla zaboravljate. ali tom narodu najvaznije je pobjediti srbiju.pa na kraju sto ste osvojilisa fudbalom,koliko medalja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije