Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao da je napisao čajkovski

VIDEO Željeli su umrijeti, a pronašli vječnu ljubav: Pogledajte kako labuđi par pliva prema slobodi

Labudovi u Zabla?u
Dusko Jaramaz/PIXSELL
29.02.2024.
u 08:54

Kako je riječ o labudovima koji su na svijet došli prošle godine, uskoro bi mogli početi svijati gnijezdo i raditi na proširenju obitelji

Od borbe za život do vječne ljubavi, sažetak je to ljubavne priče dvoje labudova.

Kako javlja Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec, početkom godine na cesti kraj Bundeka pronađen je labud u jako teškom stanju. Bio je onemoćao i nije mogao letjeti. Preuzeli smo ga i prevezli u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Veterinari se nisu usuđivali davati ikakve prognoze. Bilo je neizvjesno hoće li labud preživjeti. Ta je neizvjesnost trajala danima. Naime, prva tri, četiri dana labud nije bio zainteresiran za hranu i djelovao je kao da mu se bliži kraj. Na oduševljenje veterinara i veterinarskih tehničara koji su se o njemu brinuli, antibiotik je počeo djelovati i labud se počeo lijepo oporavljati. Kao da je osjetio da ga sreća čeka iza ugla.

Nekoliko dana kasnije u Oporavilište smo dovezli labudicu pronađenu u naselju Savica – Šanci. Imala je ozljedu ispod krila koja je uspješno sanirana. Labud i labudica pokazali su zanimanje jedno za drugo i stavljeni su u isti životni prostor. Tamo je njihova međusobna privrženost rasla iz dana u dan.

Podsjetimo, labudovi svojim partnerima ostaju vjerni do kraja života. Kada su se naši labudovi posve oporavili, dogovoreno je da ih zajedno pustimo na jezera na Savici. To smo jutros i učinili.

Kako je riječ o labudovima koji su na svijet došli prošle godine, uskoro bi mogli početi svijati gnijezdo i raditi na proširenju obitelji.
Nek’ im je sa srećom! Puštanje na slobodu labuđeg para, pogledajte u videu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije