Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi za noru

VIDEO Svi gradski pročelnici odreći će se 100 kn za malu Noru

nora (1)
Robert Anić/PIXSELL
04.02.2013.
u 08:09

Norina majka opisala je liječenje. Kaže da će stanice zaraziti virusom HIV-a kako bi mogle napasti stanice leukemije.

Ono o čemu je gradonačelnik jučer govorio, danas je potvrdio. Iznos koji će nedostajati do tri milijuna kuna, koliko iznose troškovi liječenja, nadoknadit će Grad Zagreb, a također će pokriti troškove stanovanja i puta. Kako se mnogo ljudi ponudilo za smještaj, ti će troškovi biti minimalni, rekla je Đana Atanasovska, majka hrabre Nore koja je u posljednjih 48 sati digla Hrvatsku na noge.

Novinarima je nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom kazala da djevojčica još mora obaviti posljednje pretrage na odjelu hematologije na Rebru prije nego li može krenuti u Philadelphiju.

Ponovila je da je tamo čeka eksperimentalno liječenje koje HZZO ne pokriva, no da je na sastanku s njima dogovoreno kako će učiniti sve što je u njihovoj moći barem da pokriju dio troškova kemoterapije.

Majka hrabre djevojčice opisala je da će liječnici u SAD-u najprije iz krvi izvući leukocite, a zatim i limfocite koje će onda zaraziti virusom HIV-a pa ih vratiti u krv. Te bi zaražene stanice trebale ubiti stanice leukemije.

Bandić nije davao izjave no kasnije je objavljen video razgovora. Na njegovo pitanje "Na čemu ste", Norina je majka kazala "na adrenalinu". Zagrebački gradonačelnik spomenuo je i kako razumije kako se obitelj i mala Nora osjećaju jer je i sam prošap kalvariju moždanog udara. 

Đana  Atanasovska otkrila je i kako je Bandić obećao da će se svi pročelnici odreći 100 kuna za malenu Noru te da je, prema zadnjim zadnjim informacijama, za liječenje djevojčice prikupljeno je 2,5 milijuna kuna.

>>Nora ide u Philadelphiju! U jednom danu prikupljeno milijun kuna

Komentara 28

JS
ja sam gladan
13:22 04.02.2013.

Sram ih bilo! Samo 100 kuna? Ja im svakom dam 200 kuna, neka se svi maknu iz naših života.

VE
Vexans
09:33 04.02.2013.

NIŠTA NIJE VAŽNO osim pomoći ovom anđelu !Pustimo sad sve drugo,daj Bože da to djete ozdravi !

Avatar dr. Evil
dr. Evil
14:40 04.02.2013.

sretno maloj Nori, podrška mami koja je uspjela pokrenuti Hrvatsku u dva dana, što nije baš lako. Svako dobro i želje za ozdravljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije