Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mamutica classics

VIDEO Pogledajte kako su zagrebački solisti oduševili stanare Mamutice koncertom na otvorenom

Zagrebački solisti održali koncert na platou Mamutice
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/24
21.05.2023.
u 10:43

Osim koncerta, organizatori su priredili i nagradnu igru za one koji su sve fotografirali. A fotografija i videozapisa zasigurno je bilo jer su, pored prolaznika i publike na platou, brojni susjedi koncert promatrali i fotografirali sa svojih prozora.

Nakon kiše dolazi sunce, a njega su na plato najveće stambene zgrade u hrvatskoj melodijama klasične glazbe donijeli zagrebački solisti koji su koncertom na Mamutici iznenadili stanare Mamutice, ali i prolaznike koji su se tijekom subotnjeg prijepodneva zatekli u Travnom.

Dio je to programa Kultura i umjetnost u zajednici, a ansambl je u Novi Zagreb doveo KUC Travno ispred kojeg su i nastupali. Na repertoaru su bili hitovi filmske glazbe, ali i zagrebački evergreeni.  Uz uživanje u glazbi, Mamutica Classics imao je i nagradni element. Naime, do 26. svibnja u tijeku je natječaj za najbolju fotografiju s jučerašnjeg koncerta.

- U konkurenciju možete poslati najviše 2 fotografije. Svaka fotografija mora biti imenovana imenom, prezimenom, email adresom i brojem telefona. Fotografije primamo na e-mail: vedrana@kuctravno.hr - pojašnjavaju organizatori koji će autora ili autoricu najbolje fotografije nagraditi dvjema ulaznicama za kazališnu predstavu koja će igrati najesen.

A fotografija i videozapisa zasigurno je bilo jer su, pored prolaznika i publike na platou, brojni susjedi koncert promatrali i fotografirali sa svojih prozora.

Tko su zagrebački solisti?

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra. Tijekom gotovo sedam desetljeća – pod umjetničkom palicom jednako znamenitih koncertmajstora, poput Dragutina Hrdjoka, Tonka Ninića, Anđelka Krpana i Borivoja Martinića-Jerčića – Zagrebački solisti odražavaju kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini, a koju redovito prezentiraju i na prestižnim svjetskim koncertnim pozornicama.

Zagrebački solisti održali koncert na platou Mamutice
1/24

Od 2012. godine Ansambl nastupa uz glasovitoga violinista Sretena Krstića kao svojega koncertmajstora, a ujedno i koncertmajstora Münchenske filharmonije.

Do sada su Zagrebački solisti održali gotovo 4000 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama kao što su Musikverein (Beč), Concertgebouw (Amsterdam), Royal Festival Hall (London), Berlin Philharmonic Hall, Tchaikowski Hall (Moskva), Santa Cecilia (Rim), Carnegie Hall (New York), Opera House (Sydney), Victoria Hall (Ženeva), Teatro Real (Madrid), Teatro Colon (Buenos Aires), Versailles itd.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije