Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova imena

VIDEO Legendarni Ivo Robić dobiva svoju ulicu u Zagrebu

Sisak, tuča
Foto: Željko Grgurinović
1/2
07.02.2013.
u 08:33

Ulica Ive Robića nalazila bi se na području Remetinca, između hotela I i benzinske crpke, a izlazila bi na Ulicu Vice Vukova

Ulice Ive Robića i 99. brigade novi su prijedlozi koje će Odbor za imenovanje ulica predložiti na Gradskoj skupštini 21. veljače.

– Ulica Ive Robića nalazila bi se na području Remetinca, između hotela I i benzinske crpke, a izlazila bi na Ulicu Vice Vukova, tako bismo dobili cjelinu. Ulica 99. brigade bila bi na uglu Ivanićgradske i Vukovarske ulice, blizu spomenika Palim braniteljima – rekao je Marin Knezović, predsjednik Odbora za imenovanje ulica. Dodao je i da je Odbor odbio prijedlog više udruga da se Ilirska ulica na Jarunu preimenuje u Ulicu Ivana Lackovića Croate, no ime tog umjetnika stavljeno je u fond imena za imenovanje ulica i trgova, kamo je ušlo i ime filozofa Milana Kangrge.

Komentara 1

ML
Mlatimudan
09:01 07.02.2013.

Milan Kangrga je jugoslavenski filozof čija je jedino značenje u tome da je bio odlučni protivnik hrvatstva. Imenovati ulicu po Kangrgi u Hrvatskoj, dođe na isto kao da se netko sjeti nazvati u Poljskoj ulicu po kakvom njemačkom rasnom teoretičaru.. Nadam se da će SDP (a s njime i Marin Knezović) – čija je značajka nametanje jugoslavenskih sadržaja – nakon lokalnih izbora zauvijek nestati s političke scene Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije