Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PJEVALI 'ZEKO I POTOČIĆ'

VIDEO Drama kod Kamenitih vrata: Sukobili se molitelji i prosvjednici, stigla interventna policija

Sukob kod Kamenitih vrata
Facebook/Ivan Živković Žika
15.03.2024.
u 23:08

Skupina ljudi molila je "Zdravo, Marijo", na što je skupina mladih reagirala i počela pjevati "Zeko i potočić".

U petak navečer se u Zagrebu, kod Kamenitih vrata, dogodio neobičan sukob. Kako nam je kazao redatelj Ivan Živković Žika, skupina ljudi, njih desetak, molila je "Zdravo, Marijo", na što je reagiralo nekoliko mladih i počelo glasno pjevati "Zeko i potočić". 

Incident je privukao pažnju prolaznika i susjednih stanovnika, a situacija je eskalirala kada su tri kombija interventne policije pristigla na mjesto događaja i intervenirala. Na snimkama koje nam je Živković poslao, može se vidjeti kako je policija nekoliko mladih prosvjednika uvela u policijsko vozilo, a dok su ulazili u kombi, nosili su maske. 

Nije ovo, inače, prvi put da se na molitvu u centru Zagreba reagira "Zekom i potočićem". Da podsjetimo, 2. ožujka, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu se održala još jedna muška molitva krunice.  Kako to obično biva, osim molitelja, na Trgu su se okupili i protuprosvjednici, a situaciju je nadzirala policija.

Prosvjednici su u jednom trenutku razvili transparente "Patrijarhat ubija", a na jedan su legle dvije ženske osobe. Jedna od njih pritom je pjevala "Zeko i potočić". Osim toga, prosvjednici su pjevali i "Kad si sretan" te "Isus Krist motorist, Majka Božja biciklist..." Na kraju ih je, kao i večeras, udaljila policija.

VEZANI ČLANCI:

U ovom trenutku nije poznato radi li se o istoj skupini ljudi. Večernji list poslao je upit zagrebačkoj policiji o detaljima večerašnje intervencije. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

GALERIJA Pogledajte fotografije trenutka kada je Milanović potpuno šokirao zemlju

Sukob kod Kamenitih vrata
1/15

Komentara 38

SE
senior12
23:19 15.03.2024.

Kod kamenitih vrata se moli od kad znam za sebe. Zašto to ovoj drugoj skupini smeta je sad pitanje. Za kakav se oni sustav zalažu kad žele svojim sugrađanima one.ogućiti njihova Ustavna prava. To se zove totalitarizam. Čisti da se zna...

EJ
ejStef
01:43 16.03.2024.

Zeko i potočić? Čuje se samo kako se dernjaju i vrište, standardno... Samo čekam kada će početi lajati i zavijati kao i vani. Sve ista ekipa...

AC
acer7
04:01 16.03.2024.

ne idem u crkvu, ne molim se, ali zašto nekoga smeta molitva?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije