Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena

Velikogorički vozači mijenjaju tablice – umjesto ZG žele VG

registarska oznaka, Zagreb
Igor Kralj/PIXSELL
29.02.2012.
u 08:00

Prihvati li ministar Ostojić inicijativu, tablice će se mijenjati 2013. Inicijativu za promjenu dali su mladi HNS-a.

Velikogorički vozači uskoro bi mogli voziti automobile registarskih oznaka svoga grada. Velika Gorica bila bi tako prvi grad Zagrebačke županije koji je uveo vlastito registracijsko područje, koje bi obuhvatilo 41 tisuću registriranih vozača i 32 tisuće motornih vozila. Riječ je, naime, o inicijativi koju su pokrenuli i predložili mladi HNS-a, a koja bi, dobije li zeleno svjetlo ministra Ranka Ostojića, Zagrebačke županije i Županijske skupštine, mogla zaživjeti već sljedeće ljeto.

Goran Beus Richemberg iz HNS-a kaže da su dobro razmislili i o troškovima koji građane očekuju promjenom tablica i zbog toga su sljedeću godinu, u kojoj Hrvatska postaje članicom EU, predložili kao najpovoljniju.

– Tablice će se ionako mijenjati kada uđemo u EU. Uvede li Velika Gorica svoje registracijsko područje, građani bi uštedjeli jer bi plaćali niže osiguranje po vozilu. Naime, osiguravateljske kuće osiguranje naplaćuju po stupnju rizika, a Zagreb spada u najvišu rizičnu zonu – rekao je Beus Richembergh.

S inicijativom uvođenja novih registarskih oznaka slaže se i gradonačelnik Dražen Barišić, a s nestrpljenjem se očekuje odgovor ministra.

– Nadamo se da će nam odgovoriti i podržati inicijativu, za razliku od prethodnika koji nam nisu ni odgovorili – kažu haenesovci.

Komentara 63

PR
propalica
10:25 29.02.2012.

nema apsolutno nikakvog opravdanja za takav potez...premija bi trebala biti ista kao za zg, samo bi se stvorili novi troškovi mijenjanja dokumenata...

SN
snovakor
08:06 29.02.2012.

Najbolje da svaki grad ima svoje tablice :) ..lol

Avatar Bjeda
Bjeda
11:13 29.02.2012.

Imaju potpuno pravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije