Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'imala je sjajne rezultate'

Tomašević: Šimundić je smetala je onima koji su protiv pobačaja, otišla zbog nezapamćene medijske hajke

Zagreb: Mirela Čavajda dobitnica je nagrade za Zagrepčanku godine
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
18.07.2023.
u 13:17

Nakon predstavljanja novih podzemnih spremnika na Ilirskom trgu gradonačelnik je održao redovnu konferenciju za medije na kojoj je, među ostalim, komentirao izvanrednu i neopozivu ostavku koju je jučer podnjela ravnateljica Svetog Duha, Ana-Maria Šimundić.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je sa suradnicima nove podzemne spremnike na Ilirskom trgu te nove značajke aplikacije „RazvrstajMojZG". 

Nakon predstavljanja gradonačelnik je održao i redovnu konferenciju za medije na kojoj je, među ostalim, komentirao izvanrednu i neopozivu ostavku koju je jučer podnijela ravnateljica Svetog Duha, Ana-Maria Šimundić. 

– Lani smo preko zagrebačkog Holdinga pozvali zainteresirane tvrtke da predstave svoje podzemne spremnike na nekoliko lokacija u metropoli. Javilo se nekoliko tvrtki, prvi je bio set podzemnih spremnika u Masarykovoj, a uz ove postavljene na Ilirskom trgu te na Kaptolu, ukupno je u funkciji devet spremnika – kazao je Tomašević te dodao kako je za dobavljač spremnika na Ilirskom trgu tvrtka Gradatin d.o.o. 

VEZANI ČLANCI: 

Jedan je spremnik tako namijenjen za odlaganje miješanog komunalnog otpada, drugi za biootpad, a treći pak za papir, plastiku i metal. 

– To je, naime, jedna od novosti jer nastojimo podzemnim spremnicima čija smo postavljanja najavili u kolovozu, zamijeniti zelene otoke – kazao je te podsjetio kako već idućeg mjeseca počinje ugradnja 150 podzemnih spremnika, nabavljenih putem javne nabave. 

Što se aplikacije „RazvrstajMojZG" tiče novitet je taj da će sugrađani koji u periodu od pet mjeseci, barem jednom mjesečno u reciklažno dvorište predaju bilo kakvu vrstu otpada, na poklon će dobiti paket plavih vrećica.

Na pitanje novinara gradonačelnik je komentirao i raskid ugovora o izgradnji kompostane u Novskoj. 

– Što se tiče Novske, ja sam rekao prije mjesec dana da odustajemo od kompostane. To je 105 kilometara daleko, ja sam od prije skeptičan o tom projektu. To je pokrenula prošla uprava. Ali glavni razlog je bio promjena pravila Europske komisije. Najkorisnije je da kompostana i sortirnica bude na jednom mjestu, to je u Resniku – istaknuo je.

VEZANI ČLANCI: 

O Svetom Duhu

– Zahvaljujem profesorici Šimundić na svemu što je učinila u ovih godinu i pol i moram priznati da mi je žao i ne samo žao, pitam se kakva je to poruka za naše društvo kad netko pod anonimnim pritiscima mora dati ostavku. Radi se o osobi koja je jedna od najcitiranijih hrvatskih znanstvenica u svijetu u svim znanstvenim disciplinama. Ona je iz same bolnice i uzela je težak zadatak, napravila je impresivne rezultate, od likvidnosti, javnih nabava i lista čekanja – kazao je Tomašević te dodao kako je jučer, prije njenog poteza, s ravnateljicom o svemu razgovarao. 

– Nezadovoljan sam kako se izvještavalo o bolnici Sveti Duh. Ispadalo je da je to najgora bolnica u Hrvatskoj. Što nije. Dapače, udruge pacijenata su govorile da je to medijska hajka. Imali smo predstavnike drugih gradskih bolnica koji su izlazili van i govorili da je u njihovim bolnicama još gore, ali se o tome ne piše. Stvarao se pritisak, medijska hajka, koja u konačnici šteti samoj bolnici –rekao je. Dodao je i kako će odluku o v.d. ravnateljice donijeti Upravno vijeće, a natječaj će se raspisati u roku od 30 dana. 

Komentara 13

SP
Spezzi
14:11 18.07.2023.

medijska hajka ???!!! u povijesti hr države se nije dogodilo da jedna nesposobnija vlast ima toliku podršku medija, uglavnom iz razloga jer su im iste gazde (izvana).

DU
Deleted user
13:14 18.07.2023.

a kakove javne poruke saljete vi iz tzv.platforme mozemo kada ne mozete osigurati u glavnom gradu Hrvatske smjestaj djece u vrtice....a registriranih pasa u gradu Zg ima 120 000..a djece nema ni priblizno cetvrtini tog broja.. ???.?

EJ
ejStef
14:47 18.07.2023.

Baš medijska hajka. Nikada, niti jedna stranka, još manje kada je bila na vlasti, nije imala, niti će imati podršku koliku ima Možemo. A te fore sa sabotažama, vanjskim neprijateljima i sl. slušali smo desetljećima u prošlom sustavu. Kada nešto nije valjalo, odmah je bio netko drugi kriv... Zar je stvarno postignuće da umjesto vanjskog liječnika pobačaj radi interni? A cijena je degradacija usluga cijele bolnice?... To je došlo do toga da sada ako se netko želi "osloboditi" nekog iz obitelji, otpelja ga na hitnu na Sv. Duh i ostavi tamo. I to su sabotaže?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije