Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FASADA SMRTI

Zagrepčani prosvjeduju ispred zgrade gdje je umalo došlo do tragedije: 'Ignoriraju nas'

Zagreb: Prosvjed roditelja i stanara zgog zgrade s koje je otpao dio fasade
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/5
21.12.2021.
u 18:26

Ulaz u vrtić nije osiguran kao što su osigurani ulazi u teretanu i kafić, ne znamo tko je Tomaševiću rekao drugačije - kazali su prosvjednici

Roditelji čija djeca pohađaju vrtić i osnovnu školu smještene u privatnoj zgradi u Kuzminečkoj ulici na zagrebačkim Vrbanima III okupili su se večeras oko 17.30 sati na mirnom prosvjedu.

Podsjetimo, u nedelju je fasadna ploča ponovno pala sa zgrade na terasu kafića koja se nalazi u sklopu objekta. Iako nitko nije stradao u ovom incidentu, građani su se večeras okupili jer je zgrada nesigurna za prolaznike te djecu koja pohađaju dječji vrtić Bajka. 

S terena izvještava Mia Mitrović.

U ime prosvjednika se obratila majka djeteta koje pohađa dječji vrtić, Sandra Šumera Mađer. 

- Ukazujemo na ovaj problem već dvije godine, no iz Grada nisu našli shodno da ga riješe. Nas kao roditelje brine sigurnost naše djece. Nije nas briga tko je vlasnik, ali želimo da se ovaj problem riješi. Dosad je palo deset ploča i zadnja je pala u nedjelju. Zabrinjavajuće nam je da je sigurnost naše djece ugrožena i da nečije dijete može stradati svaki dan - kazala je.

Od 2017. godine kada je zgrada izgrađena dosad je palo desetak fasadnih ploča, objasnili su prosvjednici. Jedna je pala u kolovozu 2019., nekoliko u vrijeme snažnih potresa prošle godine te zadnja prošle nedjelje.

- Tražimo sanaciju cijelog pročelja zgrade. Nastavit ćemo apelirati na sve, ovo je samo prvi korak - kazala je. 

- Ulaz u vrtić nije osiguran kao što su osigurani ulazi u teretanu i kafić, ne znamo tko je Tomaševiću rekao drugačije - kazala je.

Naime, sa spomenute zgrade od kolovoza 2019. otpadaju komadi fasada te predstavljaju ugrozu za djecu koja ondje dolaze

Zbog svega su lani roditelji pokrenuli peticiju no ondašnja gradska vlast uvjeravala ih je kako je zgrada sigurna. To se pokazalo netočnim u nedjelju kada je na terasu kafića na ulazu broj 10 ponovno otpao komad fasade i 'za dlaku' promašio konobara koji je nosio punu tacnu.

 

Nakon toga, izvođači radova, Zagrebgradnja osigurali su ulaz na terasu kafića, ulaz u teretanu i poslovnu zgradu, no ulazi u vrtić i osnovnu školu našli su se izvan ograde iako je gradonačelnik na današnjoj presici ustvrdio suprotno. 

 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Svračak
Svračak
18:44 21.12.2021.

Zgrada je privatna i treba tražiti predstavnika stanara.

BI
Binga01
18:27 21.12.2021.

Vidil sam Senfa na biciklu kak vuče skelu za sobom, bu on to prek noći.

TM
trade_mark
21:08 21.12.2021.

tužite vlasnika. vlasnik je PBZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije