Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
norijada u zagrebu

Maturanti proslavili, 16 privedeno, intervenirala i hitna

norijada Zagreb (1)
Jurica Galoić/PIXSELL
17.05.2013.
u 10:14

Maturanti su prošli pokraj Bandićevih fontana, no ni jedan se nije uspio okupati u vodi jer su fontane dobro zaštićene.

Iako je tisuće zagrebačkih maturanata na Bundeku dočekao pljusak, to ih nije omelo da se prepuste zabavi za posljednji dan svog srednjoškolskog obrazovanja. 

Povorka je uz pjesmu, smijeh i ponešto alkohola sretno stigla s glavnog zagrebačkog trga koji je ostao prekriven bijelim brašnom. 

Hitna je intervenirala dvadesetak puta. Iz policije su nam kazali da su dosad tijekom norijade priveli 16 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira. Zabilježena su oštećenja na dva autobusa ZET-a i na jednom osobnom automobilu.

Kako je tekla Norijada mogli ste pratiti na našem portalu. 

14.40 sati

Incidenata na Bundeku nema. U zanosu glazbe Leo je nastradao kad ga je prijatelj laktom udario dok su plesali na "Gangam Style" pa ga malo raskrvario.

Hitna je dosad intervenirala 20-ak puta. Uglavnom zbog lakših ozljeda i alkohola.

Najgore je prošao maturant V. gimnazije kojeg su zbog teškog pijanstva morali prevesti u bolnicu.

14 sati

Na Bundeku je luda atmosfera uz glazbu koju pušta DJ.

Ekipa s Veterine noć ranije tulumarila je do šest ujutro, a danas samo nastavlja. Nakon Bundeka idu svi na ispumpavanje, šale se, a u The Bestu su rezervirali stolove jer će tamo nastaviti sa zabavom, ispričali su nam Dominik, Nikola i Domagoj. 

– Sve je super, jako smo zadovoljne, ali bilo bi nam bolje da su cajke, to nam fali, ispričale su nam kozmetičarke Ivona, Katarina, Lucija i Anamarija, koje su jutro počele s vinom i votkom. 

Poslije Bundeka slavit će u Zaprešiću u klubu Aurora. 

Dorina i Bernarda iz VII. gimnazije kažu da im je atmosfera malo naporna jer su se učenici počeli zalijevati pićem i prosipati brašnom. 

– Sad je to već previše, previše su popili – kazale su maturantice. 

13.18 sati

Maturanti su stigli na Bundek, gdje ih je dočekao pljusak! 
Trojica učenika iz Tehničke škole piju već od jutra, no navikli su na partijanje pa se nisu previše napili. 

Marko iz Gornjogradske gimnazije popio je previše. Prijatelji su ga namjestili da leži pod drvetom i čuvaju ga dok ne dođe k sebi.

13.04 sati

Ispričavamo se čitateljima zbog prekida našeg streama norijade. Na žalost, tijekom prijenosa naš Leteći reporter Jakov Novak pogođen je kamenom u glavu. 

Jedan alkoholizirani maturant pogodio ga je kamenom u glavu, a pogođen je i jajima. Na sreću, nije trebao liječničku pomoć.

12.53 sati

Most slobode zatvoren je za promet zbog prolaska maturanata, autobusi se preusmjeravaju, a normalizacija se očekuje oko 13.20 sati. 

Tramvaji opet voze središtem grada, kazao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

12.47 sati

Maturanti su prošli pokraj Bandićevih fontana, no ni jedan se nije uspio okupati u vodi jer su fontane dobro zaštićene. 

Cure iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn našle su se u školi u devet sati, kupile su piće i krenule. 

– Do Bundeka lagano pijuckamo, a onda će na Bundeku biti raspašoj! Čuli smo da pjeva Ivana Banfić, što je super jer je njezina muzika baš za opijanje – rekle su Franka, Petra i Anuška iz Primijenjene. 

12.28 sati

Maturanti su prošli Miramarskom ulicom i zaputili se prema Vukovarskoj, uz glasnu pjesmu s kamiona. 

12.17 sati

Maturanti su prošli Zrinjevac. Cure iz I. gimnazije, Nikolina, Tea, Ana i Helena, krenule su s feštom već od sedam ujutro, a planiraju se zabavljati cijeli dan. 

Učenici Hotelijersko-turističke škole, među kojima su Maja Reljić, Tina Kalić i Ivona Čović, našalili su se s natpisom na majicama. Stavili su natpis: "Polazište: Frankopanska 8 – Stajalište: Gajba (kafić kod škole, op. a.) Odredište: Burza".

Pročelnik Ivica Lovrić kazao je pak da se na Bundeku očekuje oko sedam tisuća maturanata. 

– Ima i onih koji pretjeraju s alkoholom, ali nadam se da neće biti većih problema. 

Dosad nije bilo intervencija, a na Trgu im se pridružio i gradonačelnik Milan Bandić. 

>>Maturanti dovukli kolica ispred škole i u njima ostavili kokoš

12.10 sati

Nakon što su se rasplesali i Trg ostavili prekriven brašnom, maturanti su se zaputili prema jezeru Bundek. 

Tomislav Jurić iz ZET-a priopćio je da je tramvajski promet preusmjeren. Poslušajte u nastavku njegovu izjavu. 

Priv maturanti počeli su se okupljati već oko 10 sati, a evo kojom rutom će se kretati: 

Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice – Avenija V. Holjevca – Damira Tomljenovića Gavrana – Bundek.

Ne vesele se norijadi baš svi građani pa je za njih uputno proučiti rutu kojom će se maturanti kretati do Bundeka, na kojem je za njih organizirana proslava. 

ZET je već najavio da će se od podneva svi tramvaji koji prometuju preko Trga bana Jelačića preusmjeravati na Glavni kolodvor, a ostale promjene u regulaciji prometa objavljivat će na svojim službenim stranicama. 

Povremenih zaustavljanja prometa bit će u trenutku prolaska kolone središtem grada, a zbog organiziranog dočeka učenika na Bundeku, autobusne će linije s Glavnog kolodvora prema novozagrebačkim naseljima voziti preusmjereno.

Veselu povorku putem će pratiti glazba, ali i dežurne ekipe liječnika te prometnih policajaca, doznajemo od organizatora manifestacije Gradskog ureda za obrazovanje.

U programu koji traje od 13 do 22 sata na glavnoj pozornici nastupat će DJ Em Bee, Iva Ajduković, Martina Vrbos, Ivana Banfić i Nina Badrić.

I ove godine maturantima je zabranjeno unošenje alkohola, staklene ambalaže i ostalih opasnih stvari. Maturanti će na Bundeku moći kupiti sendviče, vodu, sokove i pivo točeno u plastičnim čašama.

 Na Bundeku će dežurati ekipe Hitne pomoći, vatrogasaca, spasilaca i redara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije