Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriminal, droga...

Uzimaju zakon u svoje ruke i osnivaju "Civilnu zaštitu Lanište"

lanište
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
04.12.2010.
u 08:00

Stanovnici tog zagrebačkog kvarta odlučili su stati na kraj maloljetničkoj delinkvenciji i organiziranom kriminalu te spriječiti eskaliranje situacije

Kriminal, droga, ubojstva, krađe, nasilje... asocijacije su koje se najčešće javljaju pri spomenu Laništa, jednog od najproblematičnijih zagrebačkih kvartova, smatra Mijo Krištić jedan od stanovnika naselja u kojemu, kaže, vlada bezakonje. Dio stanovnika tog novozagrebačkog naselja odlučio je “zakon” uzeti u svoje ruke i stati na kraj maloljetničkoj delinkvenciji i organiziranom kriminalu te spriječiti eskaliranje situacije. U osnivanju je “Civilna zaštita Lanište”.

Učestali napadi bandi

Kupit ćemo žute prsluke s natpisom “Civilna zaštita Lanište” još prije Božića i krenuti u patrole – objasnio je Mijo Krištić, idejni začetnik i predsjednik Inicijativnog odbora Lanište.

Osim učestalih napada maloljetničkih bandi na vršnjake, u posljednje vrijeme kvart je često u “žiži” zbog ubojstava srpskih mafijaša u tom naselju kao i nestajanja ljudi, pa tako i nesretne Martine Horvat, djevojke koje već nema više od pola godine i čija se sudbina ne zna.

– Ovo naselje je poput geta. S jedne nam je strane autocestat, a s druge žica. U naselju imamo 20-ak evidentiranih narkomana i nekoliko dilera za koje svi znaju, pa i policija. Prije neki dan iza moje se kuće jedan od njih predozirao i umro, ovo je postao pravi pakao – dodao je Krištić.

Pakao droge

– Potrebno je da se tim kriminalcima sjedne za vrat. Mene i ženu su isto već pokušali opljačkati – nadovezao se umirovljeni Petar Matić, branitelj i vojni invalid, jedan od budućih redara koji će, kaže, koordinirati ekipe na terenu. Zasad je u timu 15-ak ljudi.

Komentara 256

OB
-obrisani-
08:05 04.12.2010.

Jednom sam tako u novinama pročitao,da je neki debil dobio metak u želudac,a idiot nije tio priznati,kako i zašto je dobio,,,vjerojatno je zbog svoje dobrote,,bio u strahu da i sam ne završi u remetincu.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
08:37 04.12.2010.

Neka im onaj bezveznjak Kalinić pošalje tenkić...

DV
djon vejn
09:05 04.12.2010.

kako je ovo prenapuhano....haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije