Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUĆI NOVI PROSVJEDI

Tomašević o raspuštanju Sabora: 'Što su prije izbori, to bolje'

Tomislav Tomašević dodijelio je  zahvalnice pripadnicima postrojbi civilne zaštite opće namjene Grada Zagreba
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
05.03.2024.
u 10:24

Komentirao je zagrebački gradonačelnik prilikom otvorenja oporavilišta za životinje Dumovec, čija je ukupna vrijednost preko tri milijuna eura, a Grad Zagreb je financirao čak 55 posto

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet otvorili su novo oporavilište za životinje Dumovec te obišli novoizgrađene i novoopremljene objekte. Novi smještajni kapaciteti oporavilišta djeluju u sklopu Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba, te osiguravaju uvjete za prihvat i prijevoz životinja i pružanje veterinarske skrbi.

Nakon toga, gradonačelnik Tomašević i zamjenici Dolenec i Korlaet su na istoj lokaciji održali redovnu konferenciju za medije. Na kojoj su se dotaknuti aktualnih gradskih tema. Podsjećamo, Grad Zagreb jučer je predstavio novu gimnastičku dvoranu Lučko. Vrijednost kupoprodajne investicije iznosila je oko 4,5 milijuna eura, a kompleks ispunjava sve sportske kriterije za vrhunsku gimnastiku i druge sportove kao što su nogomet i rekreacija. Osigurano je i parkiralište te ugostiteljski i poslovni objekti.

Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Zagreb zahvalio je suradnji Grada i Ministarstva koja je omogućila otvorenje ovakvog objekta. – Naime, samo u prošloj godini smo imali preko dvije tisuće intervencija Dumovca na području Grada Zagreba od koji 60 posto otpada na divlje životinje. Od zaštićenih i egzotičnih do golubova – kazao je Skok te dodao kako je Zoološki imao premali kapacitet pa će sada briga za životinje biti potpunija.  – Objekt je gotov, ali prilagođavat ćemo još određene stvari. Pazit ćemo na dobrobit životinja – kazao je ravnatelj Skok na pitanje novinara.

VEZANI ČLANCI:

Spomenuo se Tomašević prošlotjednog otvorenja oporabilište, a danas tako otvara oporavilišta za divlje životinje otvoreno čak četiri mjeseca prije roka, zbog čega se i zahvalio izvođačima radova. Ukupna vrijednost projekta je preko tri milijuna eura, a Grad Zagreb je financirao 55 posto. Ostatak su pomogli su i Ministarstvo i EU fondovi. – Ovakav objekt ne postoji u Hrvatskoj, ovdje će se životinje moći oporavljati, a omogućit će i zbrinjavanje i zaštićenih vrsta – kazao je gradonačelnik Tomašević te nastavio kako će Zagreb sada imati bolju skrb za sve životinje, a osim zgrade omogućena je i oprema. 

Šime Erlić, Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kazao je kako je projekt završen u tri faze. U prvoj fazi se ulagalo u Zoološki vrt Maksimir, a sve zajedno uloženo je preko 7 milijuna eura iz EU, a onda su sufinancirali i Grad i Vlada. – Dobili smo kvalitetnu baštinu i doprinijeli smo zaštiti ugroženih vrsta, zaštiti kakvu treba imati metropola – rekao je ministar Erlić te dodao kako je iz EU fondova povučeni značajni iznosi za Zagreb i u sklopu obnove, ali i za druge potrebe. – Puno toga dobroga nam europski fondovi nam donose – zaključio je ministar Erlić.

Zamjenica gradonačelnika Danijela  Dolenec napomenula je kako je otvoren natječaj do 30. travnja za nagradu Luke Ritz za djecu koja se svojim primjerima bore protiv vršnjačkog nasilja u svojim školama i razredima te dodala kako se očekuje u svibnju na Skupštini akcijski plan za prevenciju ove pojave, a najavila je i povećanje davanja za Savjetovalište Luka Ritz s pola milijuna eura.

Tomašević je najavio sutra konferenciju za novinare s temom klimatskih promjena. Najavio je i pilot projekt Zelenih dvorišta, kojim će Grad pomoći u ozelenjavanju privatnih dvorišta, ali i "povijesnu" najveću sadnju stabala. – To je posao koji radimo cijelu godinu. Trebaju se riješiti imovinsko pravni odnosi i slično – kazao je gradonačelnik. O raspuštanju Sabora komentirao je "što prije izbori to bolje". – Predstavnici Možemo će otići na razgovore s SDP-om te će razgovarati o mogućnosti novih prosvjeda – kratko je poručio.

– To što nismo dobili EU fondove, neće nas zaustaviti u izgradnju bazena u Španskom – kazao je na pitanje novinara i nastavio kako je javna nabava u tijeku te će se s gradnjom krenuti već ove godine, a projekt će financirati Grad u potpunosti. Podsjetio je kako od Univerzijade se nije ulagalo u sportske projekte u Zagrebu.

Centar za gospodarenje u Resniku će biti dovoljan za zatvaranje Jakuševca – kazao je Tomašević i najavio je kako će se razmotriti SDP-ov prijedlog o energani te će naručiti studiju o ostacima koji će proizaći iz CGO-a Resnik. 

VIDEO: Tomašević otvorio oporabilište građevinskog otpada u Resniku, nezadovoljni stanovnici prosvjedovali

 

 

Komentara 4

PE
Pendrek57
18:31 05.03.2024.

A ja bi povedal da ti das ostavku bi bilo puno bolje.

DO
doktorica
11:19 05.03.2024.

kad će se otvoriti oporavilište za umirovljenike koji su cijeli život radili za bijednu mirovinu

DU
Deleted user
21:30 06.03.2024.

Jedva čekam da znaš šta te čeka ne bi zazivao izbore..samo zbog takvih nesposobnih snobova ću izaći...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije