Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inventura – donji grad

Uređenje Križanićeve – gimnazijski kompleks dobiva novo ruho

 Križanićeva
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
17.06.2014.
u 17:20

Diljem četvrti postavit će se i 90 stalaka za bicikle, za 125.000 kuna

Hortikulturalni radovi na gimnazijskom kompleksu Križanićeva, koji su počeli prošli tjedan, a za što je u planu malih komunalnih akcija za 2014. izdvojeno 299 tisuća kuna, tek su početak zahvata na zemljištu oko škole.

U rujnu će ono zasjati u novom ruhu, a sljedeće će godine igralište dobiti i novu javnu rasvjetu, za čiju je projektnu dokumentaciju ove godine predviđeno 20 tisuća kuna.

Igralište Vrbanićeva

Uredit će se tako i srednjoškolsko igralište u Klaićevoj, za što će izdvojiti 43.200 kuna.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

– Budući da ne možemo predvidjeti kada će točno krenuti projekt gradnje podzemne garaže ispod igrališta, sad radimo samo estetske korekcije, zamjenjujemo klupice, koševe, uređujemo traku za trčanje – kaže Srđan Subotić, predsjednik četvrti Donji grad te dodaje da će pri gradnji garaže ići u kompletnu rekonstrukciju.

Ove godine izrađuje se i idejni projekt uređenja starog dječjeg igrališta između Kačićeve, Primorske, Klaićeve i Deželićeve, u sklopu kojeg bi bio i park za pse. Stoga se sljedeće godine kreće u realizaciju projekta koji će u 2015. biti jedna od kapitalnih investicija u proračunu četvrti. Početkom rujna, provjerili su sa Zrinjevcem, gradskom tvrtkom koja izvodi radove, uredit će se i dječje igralište u Vrbanićevoj, gdje su stanovnici imali problema s mačkama lutalicama koje su se tamo okupljale.

Sredinom travnja počela je i rekonstrukcija Trga maršala Tita. Nova odvodnja i rasvjeta na zapadnoj strani već su postavljene, a završetak radova očekuje se početkom rujna. Diljem četvrti postavit će se i 90 stalaka za bicikle, za što je izdvojeno više od 125 tisuća kuna.

– Lokacije smo odredili u dogovoru s biciklističkim udrugama – kaže Subotić te dodaje da je riječ o modelu tzv. obrnutih klamerica koje ne uništavaju žbice na biciklima.

Martićevu ignoriraju

No nije postavljen znak za pješake da bi se označila pješačka zona te izbjegle svađe pješaka i biciklista u Martićevoj ulici, a za to je zadužen gradski Odjel za promet.

Komentara 2

Avatar ankabutorac
ankabutorac
11:11 24.06.2014.

Oko gimnazije je sve posarano....za povracat...stvarno fasade ne treba farbat....to ce vec "urediti" mladi (kak se veli "nasa buducnost")

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:23 18.06.2014.

Napokon buju ispjeskarili kulturu, pa bu mjesta za nove grafite. Nece vise biti potrebno pofarbati stare da bi se mogao dodati novi. Jedino bi trebali sacuvati onaj legendarni "stulic, operi se". Tko se sjeca stule iz kulture, s kosom do pasa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije