Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neslavna zamjena

Umjesto predstavniku stanara, uplatnice slali svim stanarima!?

bandić na ljestvama (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
Autori: Mateja Šobak/VLM, Stjepan Bubalo
12.07.2013.
u 12:22

Uz nepotrebne uplatnice stanari su od Grada primili i pismo u kojem piše da se po stambenoj zgradi plaća samo jedan broj iz pričuve

Uplatnice od 48 i 153 kune ovih su dana iznenadile brojne Zagrepčane. Unatoč najavi da će se novi kućni brojevi financirati iz pričuve, gradska je uprava uplatnice poslala svim stanarima u desecima zgrada. 

Na jednu adresu 56 pisama 

– Sramota je kako se Grad ponaša s našim novcem. U civiliziranom društvu za ovo bi gradonačelnik, koji se potpisao na poslana pisma, trebao dati ostavku – rekla je Mirna Lipovac. 

Objasnila je kako u pismu piše da za cijelu zgradu treba uplatiti samo jednu uplatnicu, no smatra da se mogla poslati upravo samo ta jedna, i to predstavniku stanara koji bi je platio iz pričuve. – U moju zgradu poslano je šest pisama, a u neboder u kojem su živjeli roditelji mog supruga čak 56 – ljutita je Lipovac. 

Voditeljica projekta zamjene kućnih brojeva Doris Kažimir objasnila je, međutim, da su se pisma slala svim stanarima samo u onim zgradama u kojima nemaju informaciju tko je njihov predstavnik. 

– Još u veljači pozvali smo sve tvrtke koje upravljaju stambenim zgradama da obavijeste predstavnike stanara o budućoj kupnji brojeva. Neke tvrtke preuzele su cijeli posao na sebe i same informirale predstavnike, no mnogi se upravitelji uopće nisu odazvali jer u tome nisu vidjeli svoju dobit – rekla je Kažimir i dodala da u Gradu ne postoji baza podataka svih stambenih zgrada.  

Nisu se odazvali

Tako su točne podatke o predstavnicima dobili samo od GSKG-a te još 14 privatnih tvrtki, upravitelja stambenih zgrada, koje su se odazvale na poziv za suradnju. Ako više građana kojima su poslane uplatnice plati za nabavu istog kućnog broja, Grad će im uplaćeno vratiti.

>>Za novi kućni broj građani će morati platiti 48 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije