Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje

Umirovljenici odmjeravali snage u boćanju

boćanje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
07.06.2010.
u 11:18

Iako s dosta godina na leđima, vitalni štićenici domova iz Zagreba, Bjelovara, Koprivnice i Karlovca već su se od ranoga jutra zagrijavali na novoobnovljenom boćalištu Doma "Sveta Ana".

Da je boćanje omiljena aktivnost osoba treće životne dobi dokazuje i 7. Međudomsko natjecanje jutros započeto u Zagrebu u kojem će gotovo 200 štićenika nekoliko domova za starije i nemoćne osobe odmjeriti svoje snage želeći se i zabaviti i ostvariti što bolji sportski rezultat.

Iako s dosta godina na leđima, vitalni štićenici domova iz Zagreba, Bjelovara, Koprivnice i Karlovca već su se od ranoga jutra zagrijavali na novoobnovljenom boćalištu Doma "Sveta Ana". 

- Vježbao sam dan i noć, ali su me kiša i ružno vrijeme često ometali u tome - u šali dobacuje pred sam početak natjecanja Zvonimir Majdak (72) koji brani boje zagrebačkog Doma "Ksaver".

Gubi boćarsku nevinost

- Nadam se dobrom uspjehu iako je ovo moje prvo natjecanje i baš ću na njemu “izgubiti boćarsku nevinost” - šali se Majdak dok mu domske kolege i vršnjaci Ante Majstorović i Rade Međugorac daju svestranu potporu.

- Mora biti dobar i radi ekipe - zadnje su Majstorovićeve upute pred izlazak na borilište.

Vremešnim boćarima išlo je na ruku sunčano vrijeme, što su iskoristili  Milan Grubač (80) i Franjo Strbac (87) iz zagrebačkog Doma Svete Ane da se uključe u natjecanje – navijanjem.

- Ja sve polagano, baš kao starac - priznaje Milan Grubač koji dvije godine u Domu Svete Ane sportska druženja poput ovog prati – s klupice. Još sam vitalan, ali ne za boćanje, radije njegovo promatranje - priznaje dodajući kako je uspio ostati u dobroj kondiciji jer u svom životu nije imao dosta žena.

Ove je godine u navijačkoj pratnji dobrodržećeg  Milana i Franjo Strbac koji voli sport, ali još više, priznaje, dok ga samo gleda.

Cilj je druženje, a ne pobjeda

Cilj je ovih susreta, koji se već sedmu godinu organiziraju, prije svega štićenicima domova pružiti zanimljiv sadržaj, zabavu, sport prilagođen njihovim godinama te zajedničko druženje, objasnila je Luca Slišković, ravnateljica Doma Svete Ane.

- Svakoga dana nešto je novo u sadržaju koji nudimo svojim korisnicima. Danas je to sport, sutra imamo pjevanje, a prekosutra već sudjelujemo u danima glume - priznaje ravnateljica sretna što kiša nije pokvarila okupljanje štićenika domova. 

A dok s boćališta odjekuju povici radosti ili gnjeva, ovisno o rezultatu, na kraju dana ostaje spoznaja kako su svi bili najbolji – jer je provedeno vrijeme uz zanimljive sadržaje i ugodno druženje najbolji dobitak za sve sudionike.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije