Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVO SIGURNO NIJE OČEKIVAO

Ukrali joj skupi bicikl, sad ima neočekivanu ponudu lopovu: 'Nemam kako ići na posao...'

Foto: Greyp Bikes Facebook
1/9
03.03.2024.
u 10:07

Doduše, dio susjeda u Facebook objavi nije bio optimističan tvrdeći da će bicikl završiti "preko granice", no slučaj iz 2019. godine uvjerava da i tada slučaj nije izgubljen.

Krađa u zagrebačkoj Dubravi dobila je nesvakidašnji nastavak. Naime, nepoznati počinitelj otuđio je prilično vrijedan bicikl jednoj od stanovnica kvarta, vjerojatno niti ne sluteći u što se uvalio pa ga je vlasnica umjesto prijave policiji prozvala na kvartovskoj Facebook grupi.

– Ovim putem javljam se isključivo osobi koja je otuđila moj bicikl. Sigurno si do sad si shvatio što si ukrao i da od njega nemaš nikakvu korist, Molim te da nazoveš da se dogovorimo oko otkupa, kupit ću vlastiti bicikl od tebe bez policije i nekog sa strane. Bicikl mi treba, jer nemam drugo prijevozno sredstvo za ići na posao. Molim te nazovi da se dogovorimo – napisala je članica Facebook grupe Dubrava - moj kvart.

Uz objavu je ostavila broj mobitela te je priložila fotografiju koja prikazuje zašto se lopov, najblaže rečeno, zeznuo prilikom krađe. Iako je plijen koji je prisvojio vrijedan poput rabljenog automobila u dobrom stanju, teško da će mu koristiti jer je riječ o električnom biciklu Greyp G6 koji je prije pet godina predstavila Rimčeva tvrtka.

POVEZANI ČLANCI:

Naime, riječ je o jedinstvenom pametnom biciklu koji osim što ima čudo tehnike na sebi ima ugrađene, GPS odašiljače, senzore i kamere te e-sim karticu koja omogućuje da se bicikl locira i pronađe. Doduše, dio susjeda u Facebook objavi nije bio optimističan tvrdeći da će bicikl završiti "preko granice", no slučaj iz 2019. godine uvjerava da i tada slučaj nije izgubljen.

Tada je kradljivac ukrao Greyp G6 sa sajma u Dortmundu i kada se činilo da je sve izgubljeno, bicikl je pomoću GPS-a lociran u blizini Zlatibora u Srbiji. Inače novi primjerak ovakvkog bicikla košta oko 7 tisuća eura.

POVEZANI VIDEO U Zagrebu održana javna dražba vozila u vlasništvu države

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Aurel
Aurel
10:22 03.03.2024.

malo "tanka" priča. ako bic ima gps - što ga ne locira i ode po njega??? sa dva frenda... zašto lopovu još nudi i lovu za nešto što može "bez problema" naći za 10 minuta??? nešto tu fali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije