Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo

Udruge Karamarku: Prekinite uhićenja i pustite aktiviste!

kuća ljudskih prava
Foto: VL
1/3
15.07.2010.
u 12:01

"Ako se ovi zahtjevi ne ispune, vjerujemo da postoji opravdana sumnja o Vašoj kompetentnosti kao ministra unutarnjih poslova RH", piše u otvorenom pismu.

Grupa udruga okupljenih u "Kuću ljudskih prava Zagreb" poslala je otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku, u kojem proziva policiju zbog postupanja prema aktivistima u zagrebačkoj Varšavskoj ulici.

–- Udruge su zapanjene djelovanjem policije u Varšavskoj. Naime, policija je ponovno privela aktiviste i aktivistice koji su pružali nenasilan otpor na legalno prijavljenom javnom skupu građana. Time je policija ponovno prekršila svoje ovlasti. Podsjećamo Vas da je Prekršajni sud u Zagrebu u veljači donio i nepravomoćnu presudu kojom je osudio prijašnje privođenje aktivista na identičnom prosvjedu održanom prije dva mjeseca –- piše u otvorenom pismu te se naglašava kako je skandalozno da policija ignorira odluke suda Republike Hrvatske.

Udruge zahtijevaju da se privedeni aktivisti odmah puste te da se prekine s uhićenjima.

–- Ako se ovi zahtjevi ne ispune, vjerujemo da postoji opravdana sumnja o Vašoj kompetentnosti kao ministra unutarnjih poslova RH –- piše u otvorenom pismu.

"Kuća ljudskih prava" okuplja više udruga, među njima Centar za mirovne studije, B.a.B.e, Documenta-Centar za suočavanje s prošlošću i Građanski odbor za ljudska prava.

Komentara 27

Avatar punkufer
punkufer
16:53 15.07.2010.

Vlast u Zagrebu ima SDPartija. Ovo pokazuje kako bi vladali državom.

MA
marko53
16:54 15.07.2010.

,,Aktiviste\"-koje aktiviste????Ova šaka neradnika aktivisti???? Čega aktivisti????

OB
-obrisani-
14:25 15.07.2010.

Kakva vlast šalje policiju na vlastiti narod? Fašistička. Kakva vlast šalje policiju na prosvjednike koji se bore za javni interes? Korumpirana. Tko je vlasti u Republici Hrvatskoj? HDZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije