Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaprašivanje

Učestale kiše krive su za veliku najezdu komaraca

Komarci
ARHIVA VL
13.07.2010.
u 10:09

Građani bi u dvorištu trebali isprazniti sve kante s vodom i iz žljebova pustiti vodu, jer to su mjesta gdje se komarci okupljaju.

Samoborcima brige ovih dana zadaju dosadni “krvopije” komarci. Već nam se nekoliko građana požalilo kako im se čini da je ove godine najveća najezda komaraca, pa umjesto lagodnog ljenčarenja u dvorištu bježe u kuću ne bi li se zaštitili od uboda.

O čemu je točno riječ, odnosno zašto ove godine ima toliko komaraca, raspitali smo se kod Maria Puljića iz tvrtke San Eko d.o.o., koja u Gradu Samoboru obavlja zaprašivanje.

– Zaprašivanje radimo sustavno dvaput godišnje, u svibnju i lipnju, kao i stavljanje tabletica koje onemogućavaju stvaranje novih ličinki. No, problem je što je ova godina bila dosta vlažna i više sliči na tropsku klimu – objašnjava Puljić.

Dodaje da je ovo prva godina kad problem komaraca muči cijelu Hrvatsku, a ne samo Slavoniju, gdje su najezde uobičajene.

– Ljudi i sami mogu puno napraviti da se zaštite od komaraca. Kao prvo, trebaju isprazniti sve lokve vode u kantama ili slično ako ih imaju u dvorištu, isto kao i žljebove na krovovima koji se za vrijeme kiša napune vodom. Komarci se okupljaju tamo gdje je voda – savjetuje Puljić.

Iz Komunalca kažu da je dezinsekcija komaraca u gradu i okolici ove godine obavljena čak pet puta - dvaput u svibnju i triput u lipnju. Za zaprašivanje je Grad Samobor ove godine u proračunu predvidio 74.000 kuna plus PDV, dok je taj iznos bio nešto veći 2009. godine, i iznosio je oko 87.000 kuna plus PDV.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije