Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči zabrane zapošljavanja

Bandić daje plaću suprugu svoje zamjenice S. Švaljek

Sandra Švaljek
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/5
06.02.2014.
u 21:00

Nije lijepo kad vam se ime spominje u ovakvom kontekstu, rekla je S. Švaljek

Nenad Kukić, suprug dogradonačelnice Grada Zagreba i bivše ravnateljice Ekonomskog instituta Sandre Švaljek, bez javnog je natječaja zaposlen na mjesto pomoćnika direktora Ustanove za upravljanje sportskim objektima. Domogao se, dakle, plaće iz gradskog proračuna, a njegova supruga vodi zagrebačko gospodarstvo. K tome, Nenad Kukić posao je dobio na Badnjak, šest dana prije nego što je Ustanova za upravljanje sportskim objektima iz Zagrebačkog holdinga prebačena u nadležnost Grada, čime je i dobila status ustanove.

Vlasnik tvrtke

Dok se javnosti danas prezentirala Kukićeva nova poslovna pozicija (on je, inače, magistar ekonomije), njegova se supruga Sandra Švaljek crvenjela u klupi Gradske skupštine.

– Nije baš lijepo kad vam spomenu ime u tom kontekstu, ali sve je jasno i čisto. Nemam komentara – branila se S. Švaljek.

Da situacija bude apsurdnija, Bandićeva dogradonačelnica prije godinu dana izjavljivala je kako je nužna promjena mentaliteta političkih elita te kako se ne smije nastaviti sa zapošljavanjem po stranačkom ključu, da bi osam mjeseci nakon izbora njezin suprug bio situiran na račun proračuna Grada Zagreba.

Prozivke kako je požurio prije prvog dana 2014. godine situirati sve koje je namjeravao jer je sam od 1. siječnja zabranio zapošljavanje novih ljudi u gradskoj upravi, gradonačelnik Milan Bandić objasnio je u svom stilu.

Teatar je beskrupulozan. Što želite od mene, kožu mi oderati? Nemojte jeftino prozivati ljude, nije bitno tko je čiji muž, tko s kim pije kavu, nego zna li raditi i je li u svome poslu stručan – rekao je Milan Bandić koji posljednjih dana neprestano ponavlja kako je kraj vremenima kada se zapošljavalo “na halo”.

– Tužan sam, tužan jer nam trebaju stručni ljudi, ali to očito nikome nije bitno – nastavio je braniti zapošljavanje supruga svoje bliske suradnice Milan Bandić.

Da nije bilo natječaja, objasnio je i sam Kukić, inače vlasnik tvrtke AD Valorem koja, među ostalim, obavlja poslove za nizozemsku Agenciju za međunarodno poslovanje i suradnju kao i za japansku organizaciju za vanjsku trgovinu.

– Za to radno mjesto nije bilo natječaja, ta mi je pozicija bila ponuđena. Da, točno je da sam zaposlen – rekao je Kukić te naglasio kako bi volio da se njegovo zapošljavanje ne povezuje sa Sandrom Švaljek. Kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih Holdingu, za njegovo mjesto nije ni trebalo raspisivati natječaj jer je Holding tvrtka pa su mogli zaposliti onoga za koga su smatrali da je potreban, a Ustanova je u sklopu Grada od 1. siječnja.

Raskrinkao ih HDZ

– Čini se da se na Badnji dan puno radilo – ironičan je bio Andrija Mikulić (HDZ) koji je prvi prozvao dogradonačelnicu za sukob interesa. Bliski suradnici Sandre Švaljek nisu željeli komentirati zapošljavanje njezina supruga Kukića, no neki su skupštinari komentirali kako si “dogradonačelnica ovakvo što nije smjela dopustiti te da je taj gaf početak njezina kraja u politici.”

Komentara 30

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
14:09 06.02.2014.

Međunarodna mjerna jedinica za lopovluk je 1 Bandić. A sastoji se od 100 Kumova.

Avatar tecnomafia
tecnomafia
12:30 06.02.2014.

Alo alo Nenad Kukić zaposlen jer je visoko obrazovan (magistar ekonomije) vid slučajnosti ima svoju firmu koja uspješno posluje muž je od Sandre Švaljek dogradonačelnice grada Zagreba ima plaču između 9 -10 tisuča kuna itd ukratko svi su oni visoko školovani ekonomisti lopovi zato i jesmo dotakli dno baš zbog svih tih visoko školovanih dr mr dipl oec itd ali jeste li se ikada upitali na čiji račun žive ti paraziti koji imaju sva ta visoka obrazovanja

DU
Deleted user
15:40 06.02.2014.

a i ta Švaljekica samo oblači dres preko dresa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije