Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrola

U ugovorima teta u vrtiću Ciciban pronađene nepravilnosti

\'Podravina-bilogora, 5.8.2010. Bjelovar, Ilustracija: Djeca sada moraju cekati novi vrtuljak Snimio: MIchel Palijan / VLM\'
ILUSTRACIJA: Michael Palijan / VLM
19.01.2011.
u 15:25

Ravnateljica vrtića Ciciban kaže da su razlozi dolaska prosvjetne inspekcije “sitna zloba i gluposti”

U radu Dječjeg vrtića “Ciciban” u Velikoj Gorici inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa utvrdila je nepravilnosti u pojedinim ugovorima o radu sklopljenim na neodređeno i određeno vrijeme.

Obećali – bez otpuštanja

Koje su to točno nepravilnosti i u koliko je to ugovora pronađeno ni nakon dva dana stalnih poziva odgovornima nismo uspjeli doznati. Taj se podatak skriva kao zmija noge, no neslužbeno doznajemo kako bi zbog tih nepravilnosti neki od zaposlenih mogli završiti na cesti bez primanja.

– To jednostavno nije točno. Odgovorno tvrdim da baš nitko neće ostati bez posla. Pravna služba dječjeg vrtića uskladit će te nepravilnosti sa zakonom i neće biti problema – poručio je to dogradonačelnik Grada Velike Gorice Ervin Kolarec. Isto je odgovorila i Višnja Ćaćić, ravnateljica tog dječjeg vrtića koji svakodnevno pohađa 1262 malih Velikogoričana i još 230 djece uključene u program male škole.

– Riječ je o jako malom broju spornih ugovora i te će nepravilnosti u zadanom zakonskom roku biti uklonjene. Ja nisam odgovorna za ugovore, o tome se netko drugi morao pobrinuti, netko tko se mora brinuti o pravnim poslovima – poručila je ravnateljica Ćaćić.

U pet područnih i centralnom objektu Dječjeg vrtića “Ciciban” zaposleno je 187 djelatnika.

“Ne znam broj ugovora”

– Ne znam točan broj spornih ugovora. Ne treba oko toga dizati prašinu – kaže ravnateljica Ćaćić, dodajući kako su se zapravo dolaskom inspekcije ministarstva odigrale i odigrat će se pozitivne promjene.

– Koje? – pitamo.

– Ne mogu vam reći, u to je uključen Grad. Dogodit će se puno pozitivnih stvari, ali o tome ću zasad šutjeti dok to – osim usmeno – ne dobijem i pismeno – zagonetna je ravnateljica Ćaćić.

Kaže kako su joj sami inspektori rekli da te nepravilnosti nisu velik problem i da s “njima” muku muče i drugi diljem Hrvatske.

– Kad je tako, onda zasigurno možete otkriti koje su to nepravilnosti? – uporni smo.

– Neću ništa otkriti.

– Što se zapravo dogodilo u vrtiću, koji je razlog dolaska inspekcije?

– Razlog su sitna zloba i gluposti. Nije čak došla inspekcija rada nego prosvjetna inspekcija – odgovara. Podsjetimo, ova predškolska godina druga je već godina kako se u velikogoričkim vrtićima zbog velikog broja djece zapošljava i treći odgojitelj. U “Cicibanu” je po tom “opisu” u dvogodišnjem razdoblju zaposleno osam odgojitelja. Odgovorni su već obećali da će se napraviti projektna dokumentacija za novi vrtić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije