Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Urbana priča

U tmurnom atriju škole tata grafiter naslikao šareni grad i sunce

'06.02.2011., Vrsapcanska 7, Zagreb - Grafiteri oslikali unutrasnjost osnovne skole grofa Janka Draskovica. Zarko Kozina, ravnatelj skole sa grafiterima. Photo: Borna Filic/PIXSELL'
'Borna Filic/PIXSELL'
Autor
Sonja Hoffman
07.02.2011.
u 07:07

Ravnatelj škole i likovnjak Žarko Kozina dosjetio 
se kako da razveseli učenike i u pomoć pozvao grafitere

Učenici OŠ Grofra Janka Draškovića u Vrapču, iznenadit će se kada danas vide da je u tmurnom školskom atriju izrastao šareni grad. Iznenađenje im je priredio ravnatelj škole Žarko Kozina koji je oslikavanjem 40-ak kvadrata odlučio nadomijestiti svjetlost koja je zatvaranjem kosog korova protjerana iz predvorja. Iako je, ističe ravnatelj Kozina, likovnjak po struci, a poznato je da oni baš ne ljube grafite, oslikavanje zida sprejevima i bojama upravo je ono što mladi vole – urbana priča.

Osmogodišnji Karlo Buden koji pohađa drugi razred sin je poznatog zagrebačkog grafitera Krešimira Budena, a ideja oslikavanja zida i suradnja umjetnika i ravnatelja rodila se prije godinu i pol dana dok je Buden s roditeljima drugih mališana sudjelovao oslikavanju starih ormara.

– Zid sam oslikao 3D grafitom koji predstavlja šareni grad iz mašte, okružen suncem, oblacima i brežuljcima – objasnio je tata Buden.

Želio je, kaže, djeci pokazati kako svoje maštarije i poruke kreativno mogu prenijeti drugima bez šaranja i uništavanja. Da posao završi preko vikenda, otkriva Buden, slikati je pomogao i najbolji prijatelj grafiter Slaven Kosanović Lunar.

– Zajedno smo se počeli baviti grafitima, a nasljednik će, nadam se, biti moj sin Karlo – našalio se Buden zagrlivši mališana koji je budno pratio svaki očev potez na zidu.

– Još ne znam! – sramežljivo je na pitanje o budućem zanimanju odgovorio Karlo. Dvoumi se, otkriva, hoće li biti grafiter ili astronaut.

Komentara 2

PI
prava istina
07:53 07.02.2011.

Već davno, prije nekih 10 godina je i osnovna škola u Vidovcu kraj Varaždina tako djelovala.

DA
dalmatinka30
21:28 09.02.2011.

tetak svaka it čast...super...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije