Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnički muzej

Predstavljen inovativni info kutak o radioaktivnom otpadu

Tehnički muzej
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/15
21.01.2016.
u 15:38

Kutak je multimedijalan i interaktivan, a želi informirati i senzibilizirati javnost o važnosti zbrinjavanja takve vrste otpada

Danas je u Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" održano otvorenje inovativnog info kutka na temu radioaktivnog otpada.

Zamišljen je interaktivno i multimedijalno, a posjetiteljima nudi raznovrsne informacije o radioaktivnom zračenju. Opisuje osnovne pojmove radioaktivnosti i doza zračenja, svojstva i količine radioaktivnog otpada, kao i put od njegovog nastanka do zbrinjavanja.

Javnost se pokušava senzibilizirati o posebnosti ove teme i važnosti zbrinjavanja takve vrste otpada.

U info kutku pronaći ćete i informativne materijale na temu radijacije i ionizirajućeg zračenja, izvora radijacije, skladištu i odlagalištu radioaktivnog otpada te pojedinosti o radioaktivnom otpadu u Hrvatskoj.

Ideja je ostvarena u suradnji s Tehničkim muzejem i Fondom za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada istrošenog nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško.

Izložba je otvorena od utorka do petka, 10 - 19 sati te vikendima 10-17 sati. Novi dio stalne postave Tehničkog muzeja izložen je do 11. studenog ove godine.

>> Jama Barbara uz Cibonu kao pravi rudnik ugljena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije