Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krizni stožer

U Resniku vrije: Nemaju ni vrtić ni pekaru, ali imaju smeće

'27.10.2013., Resnik, Zagreb - Gradjani nakon nedjeljne mise organizirali sastanak u mjesnoj zajednici gdje ce dogovoriti sljedece korake vezane za spalionicu otpada koja se planira graditi tik do  pr
Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
1/3
29.10.2013.
u 11:36

Najavljeni Centar za gospodarenje otpadom izazvao bijes oko dvije tisuće stanara koji se boje za zdravlje

Nemamo pekarnicu, ljekarnu, vrtić... Samo su nam nedavno izgradili mrtvačnicu. To nam je, očito, poruka. I sam je župnik na nedjeljnoj misi rekao da će nas djeca proklinjati u grobovima ako sada budemo šutjeli. Imam dvoje djece, od četiri i osam godina. Zabrinut sam najviše za njihovo zdravlje – ogorčen je 35-godišnji Mario Sobočan.

Bijesni na Bandića

On je samo jedan od oko dvije tisuće stanovnika Resnika koji su se posljednjih dana digli na noge zbog najave gradonačelnika Milana Bandića da će se centar za gospodarenje otpadom graditi u njihovu naselju pokraj pročišćivača voda.

– Rođena sam ovdje prije 60 godina i otkad znam za sebe, znam da nas truju, od Diokija i njihovih plinova do svakodnevnog smrada pročišćivača voda. Dosta nam je više – poručila je Dragica Strelenec.

Na spomen gradonačelnika lica im izmjenjuju nekoliko boja. Bijesni su. Čak je 93,2 posto stanovnika Resnika zaokružilo njegovo ime na lokalnim izborima jer im je obećao da se otpad tamo neće odlagati. I djeca prosvjeduju.

– Nikad više za Bandića – poručio je 11-godišnji Josip Proćuh.

U svojoj glavi sve to zamišlja, kaže, kao eksploziju bombe.

– Nećemo se imati gdje igrati – snuždenim je glasom zaključio dječak.

Neželjeno dijete

Osim što će se morati nositi s novim smradom, stanovnici su istaknuli i druge probleme koje će prouzročiti odlagalište otpada.

– Ovdje ima dosta izvorišta vode, što znači da će zdravstvena ispravnost vode u cijelom gradu biti ugrožena – kazao je Ante Mrvelj.

Gradonačelnik Bandić je prije nekoliko dana poručio kako neće ništa napraviti dok ne sjedne i ne dogovori se sa stanovnicima Resnika. Međutim, na njihove se pozive, kažu, još nije odazvao. Nije u redu, dodaju, da se Zagreb prema Resniku ponaša kao prema neželjenom djetetu.

– I naše će nekretnine izgubiti na vrijednosti – zaključuje Mario Sobočan.

>>Zagrebačko smeće: Na Resniku sav otpad, a možda i spalionica

>>Prosvjednici u Resniku: Bandić neće ispuniti obećanje

Komentara 1

Avatar Duran Duran
Duran Duran
20:18 03.11.2013.

Ti jarca, ekipa iz Resnika se boji za svoje zdravlje . Jakuševec je poznat po odolijevanju na bilo kakve boleštine, stanovnici su 60 godina izgrađivali svoj imunološki sustav. Rado će vam pomoći......... Pozdrav iz Jakuševca !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije