Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crne točke

U Pongračevu četiri prometne nesreće 
zbog rupa na cestama

Trešnjevka
Foto: Privatni album
1/2
06.12.2013.
u 13:25

Građani su uzalud mjesecima upozoravali na razrovane prometnice

Prije dvije godine u kvartu Pongračevo na Trešnjevci dogodila se promjena, i to svijesti građana. Naime stanovnici kvarta odlučili su mjesto gdje žive učiniti boljim, a sve je počelo inicijativom Božidara Krešića, koji je potaknuo svoje susjede da zajedno pokušaju poboljšati kvart.

Podržali ih i ZET-ovci

Kako je Večernji list pisao prije mjesec dana, Krešić je, vidjevši kako je kći njegova prijatelja zamalo stradala zbog ulegnuća ceste na autobusnoj postaji ispred škole, odlučio je popraviti sve rupe na cestama u kvartu.

– Svi su se stanari mobilizirali, priskočili upomoć, dali nam savjete, pokazali oštećenja na cestama koja su opasnost za našu djecu. Imamo podršku okolnih škola, vrtića, pa čak i ZET-a, no još uvijek čekamo reakciju grada – kazao nam je Krešić.

Kako smo pisali, dvije godine bez uspjeha je pokušavao dobiti reakciju od mjerodavnih iz Grada, a onda je u proljeće ipak uspio stupiti u kontakt s djelatnicima u mjerodavnim službama, koji su mu obećali da će provjeriti stanje na terenu.

– Sastanak je bio dogovoren prije mjesec dana kada su na teren trebali izaći predstavnici svih službi vezanih za promet i prostorno uređenje kako bi izvidjeli situaciju i na temelju nje djelovali. Do sada se nitko nije pojavio, a sastanak se svaki put odgađa. I tako u nedogled – kaže Krešić.

Čeka dvije godine

Čekao je dvije godine, kaže, pa još mjesec dana ne bi bilo teško, ali samo u posljednjih nekoliko mjeseci dogodile su se četiri prometne nesreće za koje on zna te je pitanje vremena kada će se dogoditi nesreća.– Nekoliko manjih promjena u prostoru i regulaciji prometa osiguralo bi puno veću sigurnost u kvartu. Moramo potaknuti ljude iz Grada da to riješe – ljutit i zabrinut je Krešić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije