Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u prometu od 18 sati

U Noći muzeja ZET pripremio besplatne izvanredne linije, evo kuda će prometovati

Zagreb: ZET organizirao izvanredni prijevoz za posjetitelje brojnih muzeja u No?i muzeja
Davor Puklavec/PIXSELL
24.01.2024.
u 10:30

Uvode se izvanredne linije na relacijama od Muzeja Mimara do Gornjeg Grada te od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti, a besplatan prijevoz do dva sata iza ponoći nudi i uspinjača

Zagrebački električni tramvaj i ove je godine pripremio besplatne izvanredne linije u povodu tradicionalne kulturno-turističke manifestacije "Noć muzeja" koja će se održati u petak. 

Na muzejskoj će liniji tako od 18 do jedan sat iza ponoći voziti turistički tramvaj i to kružnom trasom: 

  • Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg Republike Hrvatske. 

Na relaciji od Muzeja Mimara do Gornjeg Grada uvodi se pak izvanredna autobusna linija koja će također prometovati od 18 do jedan sat iza ponoći, a mini autobusi, koji će polaziti svakih deset do 15 minuta, prometovat će sljedećom trasom: 

VEZANI ČLANCI: 

  • Frankopanska – Mesnička – Brezovačkog – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Trg Svetog Marka – Mesnička – Frankopanska – Muzej Mimara. 

U istom periodu u prometu će biti i izvanredna autobusna linija od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti. Polasci s Trga Mažuranića ostvarivat će se od 18 sati svaki puni sat, dok će se polasci od Muzeja suvremene umjetnosti ostvarivati također svaki puni sat, počevši od 18.30, sve do 0.30 sati iza ponoći.

Radno vrijeme produžit će i uspinjača koja će putnike prevoziti sve do dva sata iza ponoći

Iz ZET-a napominju kako će prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama te na uspinjači biti besplatan od 18 sati, dok će se usluga naplaćivati na svim redovnim tramvajskim i autobusnim linijama. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije