Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekonstrukcija

U Bakačevu i Cesarčevu samo vozila stanara, taksista i dostave

cesarčeva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
08.05.2013.
u 08:36

U projektu Silađin u Bakačevoj i Cesarčevoj predlaže micanje rubnjaka pa bi cijeli prostor bio u jednoj razini, a asfalt bi zamijenile ploče

Bakačeva, Cesarčeva, Kurelčeva i Stara Vlaška uskoro bi trebale postati veliko gradilište, a ishod projekta vrijednog 18 milijuna kuna trebala bi biti pješačka ili polupješačka zona na jednom dijelu ulica. U Gradu je novac za rekonstrukciju osiguran, čeka se završetak radova na Ban centru zbog čije se gradnje Cesarčevom već dvije godine prometuje usporeno, dok je Kurelčeva potpuno zatvorena.

Projekt Branka Silađina

Gradonačelnik Milan Bandić nedavno je kazao da će Bakačevu, Cesarčevu i Kurelčevu zatvoriti potpuno za promet te urediti pješačku zonu od Jelačićeva trga do Palmotićeve. Kako u Gradu planiraju riješiti prometne probleme, ni sami još ne znaju, no kažu da traže rješenja. Ideju za cijeli projekt Bandić je pak dobio u razgovoru s arhitektom Brankom Silađinom. Prema projektu koji je Silađin i izradio, Bakačeva i Cesarčeva ulice bile bi polupješačke zone, a u njih će automobilima smjeti samo taksisti, stanari i vozila dostave. Za sva ostala vozila promet će biti zabranjen.

– Na prometnim je stručnjacima da odluče kako će urediti promet, ja samo znam da je Grad prihvatio moju ideju da se proširi pješačka zona – istaknuo je Silađin.

Micanje rubnjaka

U projektu Silađin u Bakačevoj i Cesarčevoj predlaže micanje rubnjaka pa bi cijeli prostor bio u jednoj razini, a asfalt bi zamijenile ploče. Taksisti bi iz Bakačeve bili premješteni u Cesarčevu. Projekt podupire i prometni stručnjak Ivan Dadić.

– Budući da se uskoro otvara Ban centar, valja očekivati da će se potezom od Trga do centra kretati velik broj pješaka pa je dobro da se nađe rješenje i smanji broj vozila – istaknuo je Dadić. Osim prometnih novosti, u Cesarčevoj se priprema teren i za postavljanje makete grada Zagreba, a malo dalje i spomenik povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju – žuta zvijezda na bordo kocki s napisanim datumom. Iz Grada smo doznali da gradonačelnik ima ideju u Bakačevoj postaviti i fontanu, odnosno javni zdenac s pitkom vodom, a radovi bi trebali trajati pet mjeseci.

>>Nova pješačka zona u Cesarčevoj i spomenik za ulazak u EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije