Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAČIĆEVI STANOVI

'Tužit ćemo Coning! Sve curi, ostavili su nam poluproizvod'

'04.10.2012. Zagreb- Zgrada u ulici Miroslava Milica 4 koju je gradio Coning i koja je lose sagradjena. Stanari zgrade imaju problema sa izolacijom i kvalitetom radova. Stanar ispred zgrade. Photo: Bo
Foto: 'Boris Scitar/Vecernji list'
1/5
05.10.2012.
u 08:08

Objekt je useljen 2006., a 2008. sudski je vještak utvrdio propuste i naložio popravak

Stanari zgrade Miroslava Milića 4 u Španskom podići će tužbu protiv investitora svoje zgrade, tvrtke Coning, u vlasništvu supruge prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, zbog loše izvedenih radova i zato što nije izvršena dogovorena sanacija. Riječ je o sanaciji vrijednoj više od 250 tisuća kuna koju je Coning priznao i obećao izvršiti, a do danas to nije učinio.

>>Croatia osiguranje održava seminare u Coningovu hotelu

Propusta ima svuda

Na reklamaciju se obvezao tadašnji direktor Coninga Željko Uhlir koji je u veljači ove godine unaprijeđen u državnu službu pa trenutačno vodi Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Sporna zgrada na broju 4 useljena je 2006. godine, a već 2008. sudski vještak utvrdio je propuste i naložio popravak. Propusta ima u cijeloj zgradi, stoji u nalazu vještaka, ali najviše je procurenja na pješačkom platou pa za vrijeme velikih kiša prokišnjava garaža.

– Od tada su radnici dolazili nekoliko puta, ali nikada nije napravljena prava sanacija. U travnju ove godine započeli su posao, ali ga nisu dovršili, a ono što se moglo napraviti u 10 dana oni su radili četiri mjeseca – kazao je Zlatko Tomašić, predstavnik stanara. Dodao je da popravke izvodi Coning i njegova tvrtka kooperant Tempo, s čijim su djelatnicima posljednji put kontaktirali u kolovozu. – Nakon mjeseci radova mogu konstatirati da nije otklonjena osnovna “pogreška” jer i dalje dolazi do procurenja. Mjesta koja su curila cure i dalje, zidovi su i dalje mokri, a saniranje procurenja stubišta i spojeva nadstrešnica i fasade nisu ni započeti – kazao je Tomašić. Uza stanare stoji i tvrtka Zapad stan koja održava objekt. Direktor Ilija Čičak kazao je kako su kroz objekt prošli svi značajniji djelatnici i jedne i druge tvrtke, održan je niz sastanaka, pregleda i dogovora da bi proizvod svega bio posao koji su nadzornici nazvali šlampavim, neprofesionalnim i zanatski nekorektnim.

>>Čačić dijelio grah. Da bar njegov Coning tako dijeli plaće

Nitko ne gradi bez grešaka

– Tijekom sanacije pozivali smo gospođu Čačić, Ptičeka (direktora u Coningu) i Sulića (direktora u Tempu) te, naravno, i Uhlira. Rezultat svega je sramota. Stručnjaci iz Coninga i Tempa namučili su se oko školskih detalja i svojim kupcima ostavili poluproizvod kakav su sagradili – rekao je Čičak. Prozvana predsjednica tvrtke odgovorila je da ispunjavaju sve svoje obveze te da nema tvrtke koja gradi bez pogrešaka, a da su po pitanju ovog objekta uvijek izlazili i otklanjali sve nedostatke. – Obveze za sanaciju eventualno nastalih šteta ili nedostataka zbog gradnje, ispunjavamo redovito. Svim eventualnim pritužbama i reklamacijama vlasnika i stanara pristupamo vrlo odgovorno, te nakon procjene stanja popravke obavljamo u najkraćim rokovima – istaknuli su u Coningu.

Komentara 66

GE
gensher
08:13 05.10.2012.

Tako će nam Čačić nakon mandata od 4 godine ostaviti gospodarstvo. Sve će prokišnjavati a nikoga da sanira.

DU
Deleted user
08:31 05.10.2012.

Nek budu sretni odnosno za svoj novac su dobili poluproizvod! Zašto? E pa zato jer je bilo slučajeva sa srednjoškolskom zgradom i zgradom doma za starije i nemoćne da su uplatili avansno cijeli iznos dotičnoj tvrtki, a zauzvrati nisu dobili ama baš ništa - i sve OK sa stajališta pravne države. Ukratko, dobro su i prošli barem kad se u retrovizoru pogleda model poslovanja dotične tvrtke u vlasništvu PiPija.

2M
2much4me
08:22 05.10.2012.

Ma to su stanari sami strgali sve. I još k tome puno pričaju na telefone i mobitele, pa nemaju za struju i svi redom puše i nisu bili na utakmici Dinamo - Porto zbog toga. Sram, stid i špot vas bilo, stanari! Jel tako, jel tako striček Ratko?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije