Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubimci zagreba

Turistička zajednica pokrenula novu web stranicu: Objedinili informacije za putnike s kućnim ljubimcima

Foto: Boška i Krešo/Izvor: TZGZ
1/13
12.04.2024.
u 10:00

Zahvaljujući novome projektu gradske Turističke zajednice, lakše se mogu pronaći pet friendly hoteli, ali i veterinarske ambulante ili parkovi za pse

U koje su sve ugostiteljske i smještajne objekte dobrodošli kućni ljubimci, gdje se nalaze veterinarske ambulante, skloništa, ali i pseći parkovi i saloni, informacije su koje najčešće zanimaju putnike koje metropolu posjećuju u njihovu društvu, a odsad se mogu pronaći na jednom mjestu. Naime, gradska Turistička zajednica pokrenula je specijalizirane web-stranice "Ljubimci Zagreba" koje, kako su istaknuli, objedinjuju sve informacije vezane uz mogućnosti i obaveze za putnike s ljubimcima.

Pronaći se mogu na adresi www.infozagreb.hr/ljubimci-zagreba, dostupne su na hrvatskom i engleskom jeziku, a kontinuiranim ažuriranjem stranica, poručili su iz gradske Turističke zajednice, osigurat će se da ljubimci i njihovi vlasnici mogu potpuno uživati u svim ljepotama i sadržajima koje metropola može ponuditi.

VEZANI ČLANCI: 

– Svjetske statistike jasno pokazuju da su kućni ljubimci neizostavni članovi mnogih obitelji. S više od milijardu kućnih ljubimaca globalno te impresivnom brojkom od 150 milijuna samo u Sjedinjenim Američkim Državama, izvjesno je da ljudi sve češće žele putovati u pratnji svojih četveronožnih prijatelja. Prema istraživanjima, više od 50 posto putnika diljem svijeta vodi svoje ljubimce sa sobom na odmor, a velik broj vlasnika pasa za smještaj odabire tzv. pet friendly hotele. U tom smislu, posebno mi je drago da s ovim stranicama dodatno ističemo naš grad kao prepoznatljivu destinaciju koja pruža dobrodošlicu posjetiteljima s kućnim ljubimcima, a na ozbiljnoj razini moći ćemo je iskazati već krajem travnja, kada je najavljeno održavanje svjetske izložbe pasa, World Dog Show 2024., na Zagrebačkom velesajmu – kazala je Martina Bienenfeld, direktorica gradske Turističke zajednice.

Od siječnja do ožujka ove godine, dodala je, metropolu je posjetilo jedanaest posto više gostiju, a ostvareno je i pet posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, što je Zagreb svrstalo na prvo mjesto po ostvarenim rezultatima u usporedbi s drugim gradovima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije