Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virusna infekcija

Trideset posto mladih zaraženo HPV-om

liječnica
Pixsell
Autor
Sonja Hoffman
07.06.2010.
u 14:26

Najčešća spolna virusna infekcija među mladima za brže širenje "koristi" ljetne ljubavi.

Međunarodni kongres o HPV-u, koji će se održati 25. lipnja, među brojnim stručnjacima ugostit će i ginekologa dr. Dubravka Lepušića iz KB Sestara Milosrdnica koji će održati predavanje na temu ove spolno prenosive infekcije.

 – To je najčešća infekcija koja napada adolescente, a posljednji podaci govore da čak 30 posto mlade populacije, djevojaka i mladića, nosi virus – upozorio je dr. Lepušić.

S obzirom na to da je pred nama dugo toplo ljeto, u mladih obično ispunjeno ljubavima, dr. Lepušić poziva adolescente na spolno odgovorno ponašanje.

 – Uz izbjegavanje spolnog odnosa s promiskuitetnim osobama, da bismo se zaštitili od virusa, nužno je koristiti kondom bez obzira na druge oblike kontracepcije – poručuje mladima dr. Lepušić i dodaje da oni koji su cijepljeni također nisu sigurni od infekcije. Naime, cjepivo štiti od četiri tipa virusa, 6,11,16, i 18, no još tridesetak vrsta ovog virusa iznimno su opasni.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
08:42 08.06.2010.

Zabranimo mladima seks prije braka. Uvedimo pojase nevinosti. Na međunožje i usta oba spola. Ali zato naučimo djecu kako se pćelica ponaša prema cvijetu. \"Odgovorno\" tvrdim da djecu donosi na svijet roda. A ne ševa. Treba svako djete uvjerti darti da je mastrubacija opasna po život i da neće u nebo. Nisu brata, sestru, napravili mama i tata kad su se hrvali u krevetu, nego je to došlo s Bogom, bez suradnje spolnih organa. Koji služe isključivo za pišanje. Spolovi se razlikiju jedino u tome što jedni moraju čučati, a drugi mogu i stajati dok pišaju. Jeste li zadovoljni, vi, koji zabranjujete normalan odgoj djeteta i upoznavanje seksulane različitosti i privlačnosti od početka shvaćanja djeteta da se razlikuju u nečem potpuno prirodnom? \"Zabranjivanjem \" čak i pričanja te objašnjavanja tih razlika djetetu dovodi do ovakvih teško izlječivih i lako prenosivih bolesti. No, mi smo u demokratskom društvu pa je bolje zabranjivati, nego obrazovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije