Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako do boljeg kvarta?

Trešnjevka - jug je na redu, dođite na tribinu 23. rujna

kvartovska tribina
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
17.09.2014.
u 09:30

Hoće li se graditi dom za starije, most do Arene, hoće li se skinuti antene...

Pola puta prešao je Večernjakov tim u "šetnji" kroz gradske četvrti.

U sklopu projekta "Želite li bolji kvart?" posjetili smo, ovim redom, Donji grad, Gornji grad - Medveščak, Stenjevec, Sesvete, Novi Zagreb - zapad, Maksimir, Trnje i Trešnjevku - sjever. Logičan je izbor, nakon ljetne stanke, bilo skoknuti u susjedstvo.

Mjesec dana u četvrti

Dogovorena je tako tribina za stanovnike Trešnjevke - jug, odnosno stanare Prečkog, Vrbana, Jaruna, Srednjaka, Horvata, Gredica, Knežije, Gajeva, kako bi direktno ljudima iz gradske uprave i gradskih tvrtki objasnili što im točno smeta u njihovom kvartu i što bi željeli promijeniti. Idealna je to prilika da nadležne pitaju u kojoj su fazi pojedini kapitalni projekti, o kojima se priča već godinama, no i hoće li se popraviti nešto i u njihovoj ulici.

Najurbaniziranija četvrt, kako ju zovu njeni stanovnici, ima problem s manjkom domova za umirovljenike. Odnosno, nema ih uopće, niti privatnih ni državnih ili gradskih. Stoga se već neko vrijeme priča o zemljištu u Prečkom na kojem bi se mogla graditi jedna takva ustanova. Kada će se graditi pješačko-biciklistički most preko Save, od Jaruna do Arene, hoće li se nadograđivati Osnovna škola Horvati, hoće li se remiza s Ljubljanice ikad seliti u Blato, kad će se početi s dogradnjom dječjeg vrtića Matije Gupca, hoće li se skinuti antene s trgovačkog centra Point, hoće li Vrbani konačno dobiti ambulantu opće prakse... Problemi su i projekti koji zahvaćaju najveći broj ljudi.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon što održimo tribinu u utorak, 23. rujna, u 18.30 sati u MO Horvati - Srednjaci, Večernji će list mjesec dana pisati o problemima ove gradske četvrti i tražiti odgovore na pitanja koja muče čitatelje.

Pitanja na dežurni telefon

Ulaz na tribinu je besplatan, a svoja ćete pitanja moći i zapisati na za to predviđenim anketnim listićima te ih ubaciti u označenu kutiju. Problemi će se moći izložiti i pročelnicima na licu mjesta, a oni koji ne stignu na tribinu, pitanja mogu slati već od danas na gradska@vecernji.net ili 01-6300-455.

>> Sanacija oborinske odvodnje u OŠ Jure Kaštelana počinje ovih dana

>> Gradit će vrtić u Svetoj Klari, nova tribina u Trešnjevci – jug 23. rujna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije