Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARŠAVSKA

'Ne odustajem od Varšavske, garaže su skoro već gotove!'

varšavska
PIXSELL
29.05.2010.
u 13:24

Tim izjavama ostao je iznenađen Boris Šprem, koji je, kaže, dobio dojam da su se na sastanku uspjeli sporazumjeti.

Nakon jučerašnjeg tajnog sastanka Tome Horvatinčića s predsjednikom Gradske skupštine, Borisom Špremom i njegovim potpredsjednicima, Horvatinčić je danas odgovorio da od Varšavske ne odustaje.
 
- Odustajanje od Varšavske nije moja, a niti želja Skupštine. Zapravo može biti njihova želja, ali to je nemoguće, jer se moramo pridržavati zakona o dobivenim dozvolama - rekao je Horvatinčić.

Naime, na sastanku se pokušao postići kompromis na način da Tomo Horvatinčić umjesto kopanja rampe u Varšavskoj kojom bi se automobili spuštali u podzemnu garažu sagradi teretni lift i smanji parkirališna mjesta s 406 na 106, što bi bilo dovoljno za kupce stanova. No, Horvatinčić je danas na tu ideju odgovorio:
- Garaže su skoro već gotove. Do minus šeste etaže ćemo doći za 15 dana i to se iz sigurnosnih razloga ne može zatrpati. Uostalom, garaža je i dio javnog interesa. Ne možemo ništa dogovarati van dozvola koje postoje i po kojima radimo.

Tim izjavama ostao je iznenađen Boris Šprem, koji je, kaže, dobio dojam da su se na sastanku uspjeli sporazumjeti kako će Horvatinčić pokušati naći drugi način ulaska u podzemnu garažu.

Još jedan od sudionika sastanka rekao nam je pak kako smatra da je kompromis moguć, ali uz pritisak.

- Tomi Horvatinčiću su njegovi zaštitnici savjetovali da smiri situaciju u Varšavskoj. On želi nastaviti kopati i sigurno neće odustati od projekta, jer bi time izgubio kredibilitet - rekao nam je taj sugovornik.

Tomo Horvatinčić pak smatra da je njegov projekt Cvjetni uvučen u međusobne borbe političkih stranaka  i kako bi, da je otpočetka znao da će tako biti, odustao od projekta, jer se on u politici ne zna boriti.

- Smatram da su sva ova događanja udar na poslodavce u Hrvatskoj. I ne bi bilo popularno kada bi mi poslodavci morali braniti naše projekte zakonom ulice. No, mi to niti ne želimo - rekao je Horvatinčić i tako ublažio jučerašnju izjavu  kad je na sastanku u Skupštini zaprijetio kontraprosvjedom uz pomoć Hrvatske udruge poslodavaca.

Teodor Celakovski iz udruge Pravo na grad kaže pak kako su oni dobili informacije sa sastanka da investitor nije ništa ponudio i da je sastanak bio organiziran samo da se ispita teren.

- No, ako postoji prostor za kompromis, očekujemo da se to i dogodi, jer ako ne, onda idemo u još jače i žešće prosvjede - najavio je Celakovski.

Komentara 146

DO
doktorica
14:09 29.05.2010.

Baš je jadan,on zna samo kako se novcem može dobiti političare.

BE
bek
14:23 29.05.2010.

Ne usudi se on napravit kontraprosvjed jer zna da mu nebi niko došo

PR
prvacrta
13:49 29.05.2010.

Koja je razlika kad huligani strgaju ograde (kao gore na slici) i kad \"aktivisti\" strgaju ograde??? Po nazivima bi prije rekao da su huligani \"aktivisti\" jer su je \"aktivno\" strgali, a aktivisti su je \"pasivno\" strgali... Rezultat je isti, samoamo što ne vidim da se \"aktivisti\" ne pendreče po glavi za rušenje nečije imovine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije