Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori 2024.

Tomašević i S. Benčić: "Ovo je 13 hrabrih poteza kojima ćemo spasiti Hrvatsku"

Zagreb: Konferencija za medije stranke Možemo!
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
17.03.2024.
u 17:02

Smjena turudića, besplatan pobačaj, oporezivanje ekstraprofita i građanski odgoj neki su od tih poteza

Hrvatska treba vladu koja će nepotkupljivo i odgovorno raditi u javnom interesu te imati hrabrosti suprotstaviti se partikularnim interesima i koja će napokon provesti reforme za koje odavno znamo da su nužne da bismo krenuli naprijed, a nijedna ih Vlada dosad nije imala hrabrosti provesti”, rekli su danas na konferenciji za medije Sandra Benčić i Tomislav Tomašević.

“Potezi koje danas predstavljamo vrlo su jasni i konkretni, usmjereni su pokretanju temeljitiih promjena koje desetljećima čekaju na red i koje su pretvorile ovu zemlju u jednu veliku čekaonicu. Upravo su desetljeća odugovlačenja s hrabrim odlukama Hrvatsku dovela do statusa quo, a stotine tisuća ljudi u međuvremenu je otišlo iz zemlje u potrazi za onim osnovnim, egzistencijalnim pravom na dobar život. Ono što želimo i na što je usmjerena većina poteza jest ispraviti one politike i odluke koje su kod građana izazvale osjećaj nepravde, nejednakosti i nemoći spram onih povlaštenih”, rekla je kandidatkinja Možemo! za premijerku Sandra Benčić.

Zagreb: Konferencija za medije stranke Možemo!
1/14

-Za razliku od drugih stranka, mi smo spremni za konkretne poteze, i to odmah. Pokazat ćemo sugrađanima da budućnost još uvijek može biti dobra”, rekla je Benčić. Za njih se već neko vrijeme zalažu u Saboru ili ih provode u Zagrebu, naglasili su. 

–U Zagrebu smo već pokazali da se ne bojimo hrabrih promjena u interesu većine građana, i to onih za koje su nam mnogi govorili da ih je nemoguće provesti jer idu kontra brojnih interesa i jer staju na žulj moćnim igračima. Spremnost na takve istinske promjene i jasna politička volja je ono što nas izdvaja u odnosu na ostale stranke - rekao je Tomašević, a potom su naveli hrabre poteze te pozvali građane da im se jave sa svojim prijedlozima. 

1. Smijenit ćemo Turudića i uvesti obaveznu kaznu zatvora za kaznena djela korupcije.

2. Izgradit ćemo stanove za javni najam, među ostalim, i oporezivanjem ekstraprofita banaka i trgovačkih lanaca.

3. Zabranit ćemo oglašavanje kladionica i kasina, ograničiti im broj i odmaknuti ih od bolnica i škola.

4. Uvest ćemo građanski odgoj u sve škole.

5. Zaustavit ćemo svu bespravnu gradnju na obali i diljem Hrvatske, odmah.

6. Podržat ćemo domaće poljoprivrednike i osigurati zdravu hranu građanima tako da bolnice, vrtići i škole nabavljaju hranu od lokalnih proizvođača.

7. Pravo žena na besplatan i dostupan pobačaj stavit ćemo u Ustav.

8. Oslobodit ćemo građane dužničkog ropstva tako da zabranimo prodaju dugova agencijama za naplatu potraživanja bez pristanka dužnika, kao i lihvarske otplatne planove.

9. Omogućit ćemo pravo glasa mladima sa 16 godina.

10. Omogućit ćemo posvajanje djece istospolnim parovima.

11. Stat ćemo na kraj obijesnoj vožnji oštrim i dosljednim kažnjavanjem prekršitelja.

12. Kriminalci s dvostrukim državljanstvom više neće moći izbjegavati služenje kazne bijegom u BiH ili drugu državu.

13. Višestruko ćemo smanjiti prevelik broj općina i županija.

 

Komentara 9

ME
MediciKM
08:36 18.03.2024.

Hahhahha, jel to uranio "prvi april". U ZG sve DOBRO kaj ste napravili su projekti onoj pokojnog banditosa. Ovo kaj sada radite su samo priče za malu djecu "rotor ovdje-rotor ondje"...Ajde natrag u pijesak igrati se sa kanticama...

BE
bezvrijedanyugodinar
21:14 17.03.2024.

14. točka . Upostaviti zračnu liniju Kongo -Zagreb i to 3 put tjedno za trgovanje

JS
John_Smith
00:50 18.03.2024.

potezi za demografsko, moralno i ekonomsko unišravanje države, slijepci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije