Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će voditi Zagreb?

Bandić stagnira, Švaljek pada, a Mrak-Taritaš raste

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
11.11.2016.
u 14:45

Predsjednik gradskog SDP-a Davor Bernardić bilježi rejting od 8 posto, dok je kandidat HDZ-a Drago Prgomet na 4 posto

Gotovo dvije trećine građana (66 posto) smatra da Zagrebu treba nova čelna osoba grada. Vrijeme gradonačelnika Milana Bandića izgleda prolazi, za njega se odlučuje 32,7 posto birača, iako mu je prednost pred prvim izazivačima bitno manja nego prijašnjih godina.

Moguća prva gradonačelnica glavnoga grada?

Odnedavna kandidatkinja HSLS-a, Sandra Švaljek dobiva 24,5 posto potpore građana, a HNS-ova Anka Mrak-Taritaš 17,4 posto. Istraživanje je provela agencija Promocija plus za HNS, kako piše Express.

Spomenimo da u odnosu na danas, potpora Milanu Bandić stagnira, Sandri Švaljek pada, a Mrak-Taritaš od svibnja je narasla za deset posto.

Kandidati SDP-a i HDZ-a trenutačno su dvije najjače političke opcije u Zagrebu. S 27,9, odnosno 21,1 posto ispod su dvoznamenkaste potpore građana. Predsjednik gradskog SDP-a Davor Bernardić bilježi rejting od 8 posto, dok je kandidat HDZ-a Drago Prgomet na 4 posto. Bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića podupire 6,5 posto građana, a Ivana Pernara 3,6 posto građana.

>> Bandić: Više nitko šefu mjesnog odbora neće moći prekrižiti projekt

Komentara 40

Avatar raiders
raiders
14:52 11.11.2016.

švaljek će i dalje padati ako nastavi ovako bezveznu i dosadnu kampanju. žena program predstavlja tako što ga čita s papira! i to ga još loše čita!

Avatar franccerac
franccerac
15:40 11.11.2016.

Bavim se analizom anketa i znam sve njihove promašaje. Ponavljam: Ako je promocija plus radila anketu, onda slobodno Bandiću dodajte na ovih 32%, 10% do 15%. Promocija plus je poznata anketarska agencija koja HDZ-u, Bandiću skida najmanje po 10%. a a njihovoj političkoj konkurenciji dodaje postotke. Promocija plus je pred predsjkedničke izbore Josipoviću dala prednost od 12% pred Kolindom, znamo kako je to završilio. Samo 4 dana pred ove parlamentarne izbore, HDZ-u su davali 27%, a HDZ osvojio 36%. Anketarske agencije i mediji pokušavaju utjecati na javnost, i opet će se osramotiti i čuditi kako su fulali.

DU
Deleted user
14:52 11.11.2016.

teror lažnih ankete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije