Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć "odozgo"

Taxi Cammeo traži od Milana Bandića da ga zaštiti

taxi cammeo (1)
Davor Puklavec/Pixsell
10.05.2011.
u 08:00

Kosta Minovski od gradonačelnika će zatražiti da se predsjednik ZG taksista Juraj Šnidarić makne iz komisije na ispitu o poznavanju grada

Novi sukobi na ulici, ali i na ispitima o poznavanju grada koje vodi jedan od njegovih najžešćih konkurenata, Kostu Minovskog, vlasnika Taxi Cammea, ponukali su da ponovo pomoć potraži "odozgo".

Prozivke o opstrukciji

Naime, kako nam je kazao riječki poduzetnik, zbog učestalih napada i otežavanja polaganja ispita, nužnog za rad kao taksi prijevoznika, Minovski je tražio da njega i njegove vozače zaštiti osobno gradonačelnik Milan Bandić. Poručuje kako će u slučaju da Grad ne reagira tražiti da se uključe i premijerka Jadranka Kosor te predsjednik Ivo Josipović.

- U petak su nam blokirana tri vozila na Jarunu i zaprijećeno im je smrću. Skupilo ih se 10 i napali su, sve je to izvan kontrole, svi se vozači boje. Ta su tri vozača odmah dala otkaz zbog straha za vlastiti život - jedan od brojnih incidenata koje će prijaviti policiji prepričao je Kosta Minovski. Muku muče i s ispitima.

- Prijavili smo 12 vozača za ispit o poznavanju grada, a Šnidarić (član komisije i predsjednik udruženja Radio Taksi Zagreb, op. a.) im je poručio da nitko neće položiti, urlao je na njih i prijetio im. Samo troje ih je prošlo! Ako treba netko iz Komore biti u komisiji, neka bude netko tko nije iz Taksi Zagreba. Ova agonija mora završiti - nastavio je Minovski i ukazao na, kako smatra, očiti sukob interesa.

Dodaje da nisu svi ZG taksisti agresivni te da prijetnje stižu uvijek s istih adresa, pa i one Juraja Šnidarića, predstavnika sekcije taksi prijevoznika Hrvatske obrtničke komore. On, pak, nije htio komentirati optužbe Minovskog jer ga, napominje, sukobi ne zanimaju. Međutim, preko prozivki da opstruira rad konkurencije preko komisije nije mogao prijeći: - Kad budem vidio imena i prezimena ljudi koji su to rekli, da ih možemo tužiti, onda mi se opet javite.

Ne pokrivaju troškove

Unatoč tomu što 76 žuto-bijelih taksija dnevno preveze stotine putnika, zarade nema.

- Pokriti troškove još ne možemo, radimo sa 50 posto kapaciteta. Nadam se da nećemo izgubiti povjerenje putnika - očajan je Minovski.

Najavljuje i da će se ovaj tjedan omogućiti naručivanje taksija iz svih mobilnih mreža, što dosad nije bilo moguće.

Komentara 113

DU
Deleted user
15:34 10.05.2011.

Vozacu napojnicu a kosti napoj

MA
mark009977
16:07 11.05.2011.

tel. 1212--BESPLATNI, ne to je šala, JOŠ TI DODAJU NA RAČUN !

IM
imra
20:04 13.05.2011.

jeste našli kome se žalit. pa on dijeli lokacije svojim ercegovcima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije