Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Materina priča

\'SVI zaJEDNO – HRVATSKO NAJ\' predstavljen na Velesajmu

Materina priča (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/11
10.05.2012.
u 23:08

Predstavljena nematerijalna dobra s UNESCO-ve liste: čipkarstvo u Hrvatskoj, dvoglasje tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja, feštu Svetog Vlaha, umijeće izrade drvenih tradicijskih dječjih igračaka iz Zagorja.

Preko 200 sudionika publici su dočarali hrvatske tradicijske manifestacije poput Rabske fjere, Vinkovačkih jeseni, Saljske užance, Festival čipke te 12 nematerijalnih dobara s UNESCO-ve liste: čipkarstvo u Hrvatskoj, dvoglasje tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja, feštu Svetog Vlaha, umijeće izrade drvenih tradicijskih dječjih igračaka iz Zagorja.

Antea Kodžoman i Katarina Prnjak neke su od 18 misica koje su nosile modnu reviju etno dizajnerice Mine Petre. Inspiraciju za svoju kolekciju dizajnerica je pronašla upravo u 12 hrvatskih nematerijalnih dobara sa UNESCO-ve liste. U glazbenom dijelu programa nastupile su Ana Rucner, Sandra Bagarić, Martina Tomčić, Putokaz.

U Hrvatskoj ima preko 1000 kulturno-turističkih manifestacija, no većina građana i turista nema mogućnost posjetiti i doživjeti većinu njih, a projekt je zamišljen tako da objedinjava hrvatske kulturne proizvode na jednom mjestu s ciljem promidžbe kulturnog turizma u Hrvatskoj.

Komentara 2

HO
horok
22:44 12.05.2012.

Program je bio fantastičan, ideja genijalna, svojevrstan \"the best od croatia\", ali zaboga molim organizatore da se ne ponizuju ovakvim katastrofalnim izborom voditelj programa. Slabo obrazovan, bez dikcije i šarma, lupetalo bez kraja i konca, neduhovit, neuviđavan, jednom rječju loš... kao voditelj nije bio dobar izbor i zapravo je predstavljao iritantnu pauzu između fenomanalnih točaka. Ovo ipak nije bilo komercijalno predstavljanje najnovijeg šampona za dječju guzu ili reklama za lutriju.

HO
horok
22:46 12.05.2012.

...i još nešto. Nije nastupio Putokaz već Putokazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije