Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od utorka do petka

Sve je spremno za 14. međunarodni Vepar cup, mladi rukometaši stižu i u Domu sportova

RK Dubrava
28.08.2023.
u 16:53

Osim dječaka od 10 do 17 godina prvi će puta na turniru nastupiti i oni najmlađi, od devet godina, a koji će 9. rujna nastupiti na prvom turniru u mini rukometu, Mini Vepar cupu

Rukometni klub Dubrava i ove godine, po 14. put organizira međunarodni turnir Vepar cup koji počinje sutra, a do 1. rujna igrat će se u tri dvorane: SD Dubrava, OŠ Jelkovec i Dom sportova. Nastupit će oko 500 dječaka, različitih dobnih skupina, u 35 momčadi iz Hrvatske, Slovenije te BiH. Osim dječaka od 10 do 17 godina prvi će puta na turniru nastupiti i oni najmlađi, od devet godina, a koji će 9. rujna nastupiti na prvom turniru u mini rukometu, Mini Vepar cupu

RK Dubrava je na nedavno održanom državnom prvenstvu drugi put zaredom postala državni prvak u kategoriji U15, a na turnir dolaze i državni prvaci u kategoriji U17, Sesvete.

VEZANI ČLANCI: 

Predsjedni RK Dubrava Dražen Žunac, Mini Vepar cup smatra izuzetno važnim, a jedan od glavnih razloga, ističe, jest to što je u sport potrebno privući što više djece

– Dolaskom roditelja i šire obitelji na takav jedan turnir tim dječacima pokazuje se da je važno baviti se sportom, u ovom slučaju rukometom, ali i da sport mora biti zabava, druženje i veselje. Nama kao klubu akcent je na najmlađima, jako puno pozornosti dajemo razvoju mladih igrača, a na ovakvom turniru u mini rukometu djeca će vidjeti sve čari rukometa. Taj će Mini Vepar cup postati tradicija, baš kao i naš turnir za malo veće dječake – kazao je. 

Dodaje i kako su ove godine naišli i na probleme s dvoranama, konkretnije s dvoranom u OŠ Granešina koja prokišnjava, a zbog čega se u jednom dijelu podignuo parket. 

– U posljednji smo trenutak morali odustati od te lokacije. Stoga će se osim u dvoranama u Dubravi i Jelkovcu, jedan dan turnira utakmice igrati i u Domu sportova. Nastupit će 35 i više momčadi iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a suci dolaze iz Kuvajta. Trebale su nam doći i momčadi iz Kuvajta, ali su prekasno krenuli u proces dobivanja viza pa se to nije uspjelo organizirati – kaže Žunac. 

VEZANI ČLANCI: 

Za razliku od proteklih godina, kada se turnir održavao od četvrtka do nedjelje, ove su se godine, dodaje, po prvi puta odlučili uvesti nešto raniji termin, pa će turnir početi u utorak, a završiti u petak. 

– Vidjet ćemo jesmo li pogodili, je li možda ovo bolji termin. Za RK Dubrava ovaj turnir je važan zato što pokazuje da možemo organizirati ovako velik događaj za mlađe dobne skupine, da smo voljni svim rukometašima dati priliku da pokažu sve što mogu prije početka natjecateljske sezone – zaključuje. 

Suorganizator Vepar cupa je Zagrebački rukometni savez, a glavni tajnik Kazimir Ilijaš ističe da je međunarodni rukometni turnir Vepar cup jedna od perjanica turnira za mlađe dobne skupine Saveza. 

– Turnir ima dugogodišnju tradiciju, uvijek dođe mnogo kvalitetnih domaćih i inozemnih momčadi, igra se kvalitetan rukomet. Osim što ima dugogodišnju tradiciju, ovaj turnir nikad nije bio prekidan, održao se i u pandemijskim uvjetima pod propisanim uvjetima. Zahvaljujući tom turniru mnogi mladi igrači profilirali su se, zato su takva natjecanja važna. Ove godine će ponovno doći kvalitetne momčadi, igrat će se odličan rukomet, bit će punom zabave i, nadam se, puno gledatelja. Zagrebački rukometni savez jedan je od suorganizatora Vepar cupa, pomažemo i financijski, ali i logistički. Za Zagreb i zagrebački rukomet važno je da bude što više ovakvih događanja jer su to mladi rukometaši, treba ih podržati. Termin Vepar cupa, koji se ustalio tjedan prije prvog dana nastave, idealan je za klubove zato što su uglavnom prije toga odrađene pripreme. Turnir se održava prije početka sezone pa je to jako dobra prilika da se vidi kako su posložene momčadi, što se mora popraviti, mogu se testirati igrači ili taktika – naglasio je Ilijaš. 

VEZANI ČLANCI: 

– Dolaze nam najbolji iz Zagreba, Bjelovara, nekoliko ekipa iz susjedne Slovenije. Tako u kategoriji U17 dolaze državni prvaci Sesvete i viceprvaci Zagreb, a u kategoriji U15 na turniru će igrati državni prvaci, domaća momčad RK Dubrave, i viceprvaci Sesvete. Ovaj turnir je nama trenerima, ali i igračima, dobar pokazatelj onoga što se radilo na pripremama i dobra provjera za sezonu koja počinje sredinom rujna. Veselimo se ponovnom povratku na rukometne terene nakon ljetne stanke, i pozivamo sve željne dobrog rukometa da dođu pogledati mlade rukometne nade u Dubravu – istaknuo je Branimir Kutnjak, trener kategorija U13 te državnih prvaka U17 u Rukometnom klubu Dubrava. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije