Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karavana večernjaka

Sve je spremno za Večernjakov biciklistički spektakl!

'10.05.2009., Zagreb - Odrzana je 30. Vecernjakova biciklijada, koja je krenula s Borongaja, a cilj je bio na Jarunu. Start na Borongaju.  Photo: Anto Magzan/Vecernji list'
Foto: 'Anto Magzan/Vecernji list'
1/4
15.06.2013.
u 11:00

Još samo jedan dan do velike Večernjakove manifestacije na Jarunu. U nedjelju najavljuju 33 Celzijeva stupnja pa pripremite puno tekućine

Nakon četiri godine stanke, Večernji list u nedjelju priprema pravi biciklistički spektakl. Točno u 10 sati počinje 31. Večernjakova biciklijada. Prijava i registracija sudionika bit će na južnom parkiralištu stadiona Maksimir od 8 do 10 sati. Ondje se za zabavu posjetitelja pobrinuo Centar za kulturu i informacije Maksimir koji je pripremio akrobatske radionice.

Besplatan servis

– Kod starta će biti postavljena velika konstrukcija za trapez, a radionice će voditi Iva Peter Dragan iz cirkuske skupine Triko – najavio je ravnatelj CKI Maksimir Tomislav Vuković.

Biciklijada će ove godine biti u znaku skorašnjeg ulaska u Europsku uniju, pa će 28 Nextbike javnih bicikala na čelu povorke na simboličan način predstavljati 28 zemalja članica EU. Jedan od bicikala vozit će i gradonačelnik Milan Bandić. Naime, Zagreb se prije mjesec dana uključio u sustav javnih gradskih bicikala Nextbike na inicijativu mladih poduzetnika Ante Gustina i Krešimira Dvorskog. Svi građani koji žele sudjelovati još imaju vremena da pripreme bicikle. Žarko Poštić iz servisa bicikala Klinika savjetuje da je potrebno napumpati gume i podmazati lance.

– Bit će to rekreativna, lagana vožnja pa vjerujem da neće biti većih problema. Cijelo ćemo vrijeme pratiti bicikliste, a u šatoru na Jarunu građanima ćemo pružati besplatan servis bicikala – kazao je Žarko Poštić. Osim bicikala za vožnju građani se trebaju pripremiti i na visoke temperature, s obzirom na to da je za nedjelju najavljeno sunčano vrijeme i 33 Celzijeva stupnja. Zato se svi trebaju opremiti s dosta tekućine, kapama, sunčanim naočalama i zaštitnim faktorom. Pri većim naporima i za vrijeme vrućina tekućinu pojačano gubimo znojenjem, a samim time i minerale. Sudionici biciklijade bi u nedjelju trebali pripaziti i na prehranu, koja mora biti laganija, a za funkciju mišića, smanjenje umora i iscrpljenosti idealne su šumeće tablete magnezija.

Jedinstveni programi

Na Jarunu će biti dva jedinstvena programa: festival nematerijalne baštine “Materina priča: Svi zaJedno – hrvatsko naj” i Diversity - festival boja. Građanima će se od 15 do 17 sati predstaviti 12 hrvatskih zaštićenih kulturnih dobara, dok u 18 sati počinje bacanje boja u sklopu Diversity festivala.

Voditelji su Silvano Gospodarić s Narodnog radija i Tatjana Jurić s Prvog radija, a nastupaju Newton and the Isaacs, Kinoklub, Dalibor Prochazka, Filip Dizdar, Ivana Radovniković, Kim Verson, Antonija Šola, Bojan Jambrošić, Thompson, te Slavonija bend i Marina Tomašević.

>>U nedjelju spektakl! Prvo se biciklira, a onda fešta na Jarunu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije